Đoković: Nadam se da ću jednog dana otići kao Rodžer

U razgovoru sa nekadašnjom francuskom teniserkom Marion Bartoli za "RMC sport", srpski teniser je ponovio da je iza njega teška godina, u kojoj je do sada igrao na samo devet turnira

8478 pregleda 10 komentar(a)
Đoković i Federer, Foto: Laver cup
Đoković i Federer, Foto: Laver cup

Novak Đoković se sprema za napad na još jednu veliku titulu - Masters u Parizu, koji počinje u ponedjeljak.

U razgovoru sa nekadašnjom francuskom teniserkom Marion Bartoli za "RMC sport", srpski teniser je ponovio da je iza njega teška godina, u kojoj je do sada igrao na samo devet turnira...

"Emotivno posebno, ali nakon Vimbldona se osjećam ugodnije", rekao je Đoković, koji je propustio veliki dio sezone i turnire u Australiji i SAD, zbog zabrane ulaska u te zemlje kao nevakcinisana osoba.

Đoković je govorio o momentu koji je obilježio tenisku 2022. - oproštaj Rodžera Federera.

"To je bilo jedinstveno iskustvo, biti akter tog događaja. Nevjerovatno je što je Rodžer uradio na terenu i van terena. Izuzetno ga poštujem. Naravno da mi je na terenu on prije svega bio rival. Ja sam profesionalac, želim da pobijedim. Ali, te noći, rivalstva nije bilo, samo ogromno poštovanje. Nadam se da ću jednog dana ja moći da odem kao Rodžer. To je bio divan trenutak", kazao je Đoković.

Na pitanje da li smatra da je najbolji svih vremena, Đoković je odgovorio:

"Mnogo je parametara o kojima bi trebalo da se diskutuje. Ja sam veoma motivisan da pišem istoriju našeg sporta, a drugima prepuštam da o tome polemišu".

Bonus video: