Kirjos se izvinio "pijanoj" ženi i donirao 20.000 funti u dobrotvorne svrhe

Ana Palus, koja je finale pratila s majkom, je zbog "nepromišljene i potpuno neutemeljene optužbe" pokrenula pravni postupak protiv Australijanca još u avgustu, dodajući da će svaku odštetu koju dobije donirati u dobrotvorne svrhe

4221 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Australijski teniser Nik Kirjos izvinio se i donirao 20.000 funti u dobrotvorne svrhe kao dio nagodbe sa ženom koju je optužio da je bila "pijana" u finalu Vimbldona.

Kirjos, koji je poznat po svojim ispadima, požalio se sudiji tokom meča protiv Novaka Đokovića da jedan od navijača razgovara s njim dok igra traje.

Na pitanje da identifikuje osobu, Kirjos je tada rekao:

"Ona u haljini, ona koja izgleda kao da je popila oko 700 pića."

Ana Palus, koja je finale pratila s majkom, je zbog "nepromišljene i potpuno neutemeljene optužbe" pokrenula pravni postupak protiv Australijanca još u avgustu, dodajući da će svaku odštetu koju dobije donirati u dobrotvorne svrhe.

Kirjos se izvinio u izjavi koju je britanskim medijima dostavila kompanija "Knight Temple Law", koja je zastupala Palus.

"Prihvatam da je moje vjerovanje bilo pogrešno i izvinjavam se. Kako bih se iskupio, donirao sam 20.000 funti dobrotvornoj organizaciji 'Great Ormond Street Hospital', koju je odabrala gospođa Palus. Neću više komentarisati ovu stvar," poručio je Kirjos koji je poražen u finalu sa 6-4, 3-6, 4-6, 6-7 (3).

Bonus video: