Najbolja teniserka Bjelorusije: Nadam se Vimbldonu, ali i briga me - zabavljaću se u Majamiju

Polufinalistkinja londonskog grend slema iz prošle godine bila je jedna od mnogih kojima je zabranjen nastup na ovogodišnjem Vimbldonu

4530 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka rekla je danas da se nada da će organizatori Vimbldona biti "malo otvoreniji" za ideju da se bjeloruskim i ruskim igračima dozvoli učešće naredne godine.

"Stvarno se nadam da će biti malo otvoreniji prema nama. Ali prošle godine smo vidjeli da nisu baš srećni da nas imaju na svojim turnirima, tako da...", rekla je peta teniserka svijeta u intervjuu za agenciju Frans pres.

Polufinalistkinja londonskog grend slema iz prošle godine bila je jedna od mnogih kojima je zabranjen nastup na ovogodišnjem Vimbldonu.

"Mislim da nemam nikakvu kontrolu nad tom situacijom. Čekam. I šta bude biće. Više me nije briga za Vimbldon, ako nam zabrane da igramo još godinu dana, zabavljaću se u svojoj kući u Majamiju, provoditi vrijeme sa porodicom i odraditi još jedne pripreme", dodala je 24-godišnja teniserka na marginama egzibicionog turnira u Dubaiju.

Prema navodima britanskih medija odluka organizatora trećeg grend slem turnira u godini očekuje se do aprila.

Bonus video: