Gof i Sabalenka do pehara bez izgubljenog seta

Amerikanka je slavila u Oklendu, Bjeloruskinja u Adelaidi

4441 pregleda 0 komentar(a)
Mlada Čehinja je namučila sjajnu Bjeloruskinju, Foto: REUTERS
Mlada Čehinja je namučila sjajnu Bjeloruskinju, Foto: REUTERS

Nakon što je u polufinalu Oklenda Danki Kovinić pepustila svega dva gema, Amerikanka Koko Gof je isto uradila i u finalu protiv Španjolke Rebeke Mašarove - 6:1, 6:1.

Na putu ka svojoj trećoj tituli u karijeri, a prvoj od Parme 2021. godine, Gof nije ispustila nijedan set, izgubivši samo 22 gema u pet mečeva.

Amerikanka je od starta meča pokazala svoj kvalitet i iskustvo, uz dva brejka je povela sa 5:1, nakon čega je kiša prekinula meč. To nije poremetilo trenutno sedmu igračicu svijeta, pa je poslije povratka na teren osvojila gem i povela sa 1:0.

I drugi set je počela sa dva brejka, ali je i Mašarova imala svoje šanse, naročito u šestom gemu kada je propustila pet brejk lopti. Gof je sve spasila i u narednom gemu je još jednom oduzela servis protivnici i stavila tačku na ovaj meč.

A bjeloruska teniserka Arina Sabalenka osvojila je danas turnir u Adeleidi pošto je u finalu pobijedila Čehinju Lindu Noskovu sa 6:3, 7:6.

Nakon 2022. godine bez osvojenog trofeja, Sabalenka je prvu titulu u 2023. godini osvojila već u prvoj nedelji. Ona je stigla do svoje 11. WTA titule, a prve još od maja 2021. godine kada je slavila u Madridu.

Sabalenka je protiv Noskove, koja je do svog prvog finala stigla iz kvalifikacija, slavila posle sat i 43 minuta i tako ovaj turnir završila bez izgubljenog seta.

Ovo je treći put da je Sabalenka osvojila titulu u prvoj nedelji sezone, pošto je isto uspjela da uradi 2019. u Šenženu i 2021. godine u Abu Dabiju.

I pored poraza u finalu, ovo je bila velika nedjelja za Noskovu, 102. teniserku svijeta pošto je ova 18-godišnja Čehinja postala najmlađa finalistkinja na turniru iz serije 500 još od Karoline Voznjacki u Nju Hejvenu 2008.

Bonus video: