PTPA imenovala osam tenisera u prvi Izvršni odbor organizacije

U saopštenju se navodi da će se ovaj odbor "fokusirati na napredak prava igrača, razvoj i unaprjeđenje tenisa na globalnom nivou"

5284 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Asocijacija profesionalnih teniskih igrača (PTPA), čiji je suosnivač srpski igrač Novak Đoković, imenovala je danas članove prvog Izvršnog odbora.

Pored Đokovića u izvršni odbor su imenovani druga teniserka svijeta Tunišanka Uns Žabur, španska igračica Paula Badosa, Amerikanka Betani Matek-Sands, kineska igračica Sajsaj Ženg, deseti igrač svijeta Poljak Hubert Hurkač, Amerikanac Džon Izner i Kanađanin Vašek Pospišil.

Đoković je najavio stvaranje ovog udruženja uoči US opena 2020. godine, nakon što je napustio funkciju predsjednika Savjeta igrača ATP-a.

U saopštenju se navodi da će se ovaj odbor "fokusirati na napredak prava igrača, razvoj i unaprjeđenje tenisa na globalnom nivou".

Đoković je prošle nedjelje govorio da je PTPA jedinstvena u tenisu, nazvavši je "organizacijom koja je 100 odsto posvećena igračima".

"Nismo prihvaćeni niti uključeni od strane organizatora grend slemova, ATP ili WTA, pa to otežava situaciju. Ali ovo udruženje mora da živi. To mora da postoji jer nažalost igrači nisu 100 odsto zastupljeni u svijetu tenisa", rekao je Đoković.

Bonus video: