Povrijeđeni Đoković jači od Dimitrova

Novak Đoković savladao bugarskog tenisera 3:0 i u osmini finala će igrati protiv Aleksa de Minaura

21749 pregleda 50 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala Australijan opena.

Đoković je nakon tri seta pobijedio Grigora Dimitrova (7:6, 6:3, 6:4), a i na ovom meču je bilo očigledno da se bori sa povredom zadnje lože koja ga muči još od turnira u Adelejdu.

Peti teniser svijeta je danas zabilježio 24. pobjedu zaredom na turniru u Melburnu.

Meč je počeo idealno - Đoković je napravio brejk, poveo 2:0 i lagano išao ka osvajanju prvog seta.

Ipak, u devetom gemu je Dimitrov servirao, a Đoković propustio tri set lopte, da bi Bugarin u narednom vratio brejk i izjednačio - 5:5. Tada je postalo neizvjesno, Đoković je u 12. gemu spasao dvije set lopte, a onda je meč otišao u taj-brejk.

U taj-brejku je takođe bilo drame. Prvo je Đoković imao set loptu, pa Dimitrov, da bi na kraju devetostruki osvajač turnira u Melburnu ipak uspio da dođe do vođstva u setovima.

Osvajanje prvog seta dalo je krila Đokoviću. Srpski teniser se mučio sa povredom, tražio masažu, pokušavao što manje da opterećuje lijevu nogu, ali je i pored tog problema pokazao da je mnogo bolji od današnjeg rivala.

U četvrtom gemu drugog seta Dimitrov je spasao tri brejk lopte, ali je u šestom gemu morao da se pomiri sa gubitkom servisa. Đoković je poveo 4:2 i osvojio drugi set, a u tom dijelu igre rivalu nije dozvolio brejk loptu.

Treći set je bio samo formalnost - Đoković je, uz dva brejka, poveo 3:0, Dimitrov odmah vratio jedan brejk, ali je već u narednom izgubio servis, pa je meč bio riješen.

Đoković će u osmini finala igrati protiv domaćeg tenisera Aleksa de Minaura.

Bonus video: