"Samo se u moju povredu sumnja, a kad se neko drugi povrijedi... Znate tačno o kome se radi"

Prilično emotivni pres konferenciju imao je Novak Đoković nakon sjajne partije protiv Aleksa de Minora i prolaska u četvrtfinale Australijan opena

16744 pregleda 49 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je na konferenciji za novinare po završetku duela osmine finala sa Aleksom de Minorom istakao da je odigrao najbolji meč u sezoni, ponovio da prvi put na ovom turiniru nije osjećao posljedice povrede, i naglasio da tokom prve sedmice uopšte nije razmišljao o tituli.

"Prošle nedjelje nisam mislio o tituli, već o što boljim uslovima za igranje mečeva. Do danas sam igrao kako sam se osjećao i imam razloga da vjerujem da mogu da idem do kraja. U to uvijek vjerujem, ali sada nisam vjerovao zbog noge. Od danas imam pozitivne misli".

Đoković je prilično burno reagovao na konstataciju da dio javnosti sumnja u njegovu povredu.

"To ostavljam njima - tim ljudima koji sumnjaju. Neka sumnjaju i dalje. Interesantno je da se samo u moju povredu sumnja, a kada se neko drugi povrijedi, to utiče na njih. Onda su oni žrtve, a ja sam igrač koji se pretvara. To je vrlo interesantno. Znate o kome se radi tačno".

Iako, kako ističe, nije osjećao bol u zadnjoj loži, kaže da nije bio spokojan do kraja.

"Neki pokreti su uticali, promjene pravca. Mogu da osjetim razliku definitivno, morate da prihvatite da imate određenu dozu bola. Moja najveća briga je šta bi nagli pokret mogao da izazove. To je bilo teško ranije, ali sada... Igrao sam bolje kada manje brinem, kada ne moram da kalkulišem da li da idem na neku loptu ili ne".

U četvrtfinalu ga čeka Andrej Rubljov.

"Laska mi što sam jedini grend slem šampion koji je i dalje na turniru, ali to nije bitno. Cicipas je najiskusniji od ostalih, igrao je u završnim fazama grend slem turnira. Igrao je finale, zar ne? Neki mladi momci su došli daleko, idemo korak po korak. To mi pomaže jer imam jasan pristup šta bi trebalo da uradim u tim mečevima. Gledaću ostale mečeve".

Đoković je komentarisao i to što ga je Aleks de Minor, kome je danas prepustio svega pet gemova, prošle godine kritikovao zbog problema sa vizom.

"Nemam ja nikakav odnos sa njim. Pošutjem ga kao rivala, kolegu, kao što i svakog poštujem. Nemam nikakav problem da mu se javim, čestitam itd. Ali bilo kakav drugi odnos nemam. Nikakvu komunikaciju nemam s njim. On je prošle sezone pokazao šta misli o tome", kazao je Đoković.

Bonus video: