Džimi Konors: Đoković je kao Mohamed Ali, Vejn Grecki...

Rekorder po broju ATP titula, Džimi Konors, uporedio je Novaka Đokovića sa najvećima u istoriji američkog sporta

5613 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters/Sandra Sanders
Foto: Reuters/Sandra Sanders

Novak Đoković vodi u trci za GOAT u teniskom sportu (Greatest Of All Time), ali jedan rekord još izgleda daleko - Amerikaanc Džimi Konors je osvojio 109 ATP titula, Rodžer Federer je završio sa 103, a Đoković je na četvrtom mejstu sa 93 titule. Tek jednu više ima Ivan Lendl.

Za Konorsa, međutim, nema dileme ko je najbolji.

"Rivalstva između Đokovića, Federera i Rafaela Nadalas u tako velika. Zato je sve više ljudi privlačio tenis, jer gledaju uzbudljive mečeve. To je i njima pomoglo da pronađu razloge da kopaju dublje u sebi i nađu motiva i snage da izbiju na vrh. Tako je Đoković, kao svaki veliki sportista pronašao nešto u sebi što ga gura do krajnjih granica", kazao je Konors u svom potkastu a prenijela je sporskeeda.com.

On je Đokovića uporedio sa najvećima u američkom sportu.

"Svakog dana nalazi razloge da bude bolji. To isto je pokretalo Džoa Montanu, Vejna Greckija, Pita Rouza i Muhameda Alija. Oni uvijek pronađu nešto u sebi kako bi nastavili da daju sve od sebe što ih gurne na vrh".

Konors je bio na starni Đokovića i tokom procesa deportacije prošle godine iz Australije.

"Čovjek se zauzeo za svoja uvjerenja, ispravna ili pogrešna. Zauzeo se za svoja uvjerenja i bio je spreman toga da se drži bez obzira na cijenu. Čak do tačke da ga eliminišu iz tenisa, to je brutalna istrajnost", zaključio je Konors.

A Đoković suvereno vodi u GOAT trci, jedini u istoriji prešao je zbir od 1.000 poena.

GOAT
foto: tabela