Ruski i bjeloruski teniseri i teniserke mogu da igraju na Vimbldonu kao "neutralni"

Zbog ruske agresije na Ukrajinu, teniserima iz Rusije i Bjelorusije je prošle godine bio zabranjen nastup na jednom od najpoznatijih svjetskih turnira

2300 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ruskim i bjeloruskim teniserima biće dozvoljen nastup na Vimbldonu ove godine kao "neutralnim sportistima", objavili su čelnici trećeg teniskog grend slem turnira sezone.

"Naša trenutna namjera jeste da prihvatimo prijave ruskih i bjeloruskih igrača pod uslovom da se takmiče kao 'neutralni' sportisti i da ispunjavaju odgovarajuće uslove" objavio je "All England Lawn Tennis Club" (AELTC) na svojim službenim stranicama.

Zbog ruske agresije na Ukrajinu, teniserima iz Rusije i Bjelorusije je prošle godine bio zabranjen nastup na jednom od najpoznatijih svjetskih turnira, iako su imali pravo nastupa na ostalim ATP i WTA turnirima, kao i na ITF turu, ali bez nacionalnih obilježja.

ATP je zbog toga donio odluku da se bodovi osvojeni na Vimbldonu ne računaju. Ove godine Rusi i Bjelorusi se vraćaju na Vimbldon, pa će se tako računati i bodovi osvojeni na turniru.

Bonus video: