Alkaras se provukao Fincu Rusuvuoriju, Rud nije uspio protiv 105 -og, Arnaldija

Alakars u trećem kolu a Bugarinom Dimitrovom, kraj za Ruda i Muzetija

5763 pregleda 0 komentar(a)
Mladi Šopanac je imao problema da se prilagodi stilu 41. igrača svijeta, Foto: REUTERS
Mladi Šopanac je imao problema da se prilagodi stilu 41. igrača svijeta, Foto: REUTERS

Prvi nosilac Mastersa u Madridu, Karlos Alkaras preživio je nalete Finca Emila Rusuvuorija i plasirao se u treći krug. Finac je odigrao sjajan meč, dobio prvi set, ali je mladi Španac preokretom slavio (4:6, 6:4, 6:2).

Preloman momenat bio je šesti gem u drugom setu, u kojem Finac nije iskoristio dvije vezane brejk lopte i potom se njegova igra raspala.

Naredni rival Alkarasu biće Bugarin Grigor Dimitrov, koji je u dva taj-breka slavio nad Francuzom Greguarom Barereom.

A iznenađenja nisu izostala, pošto je elimnisan Norvežanin Kasper Rud i to sa nejgove omiljene podloge - šljake. Od trećeg favorita bolji je bio 105. igrač svijeta, 22-godišnji Mateo Arnaldi (6:3, 6:4). On će u narednom kolu igrati s Špancem Haume Munarom.

U derbiju dana Rus Andrej Rubljov je izdržao nalete švajcarskog veterana Stena Vavrinke (7:5, 6:4).

"Depresivno je spoznaja da sam kao peti nosilac u prvom meču trebao da igram a Stenom. Imao sam neupordivo lakši žrijeb kada sam bio 40. na ATP listi. Prošli put me je pobijedio i znao sam da mi treba maksimum". kazao je Rubljov, kojeg sada čeka meč sa Jošihitom Nišiokom.

A Njemac Janik Hanfman je iznenadio Lorenca Muzetija (6:4, 7:6), za njemački duel sa Danijelom Altmajerom. On je bio bolji od sunarodnika Oskara Otea (6:4, 7:5)

Bonus video: