Kirjos priznao da je imao samoubilačke misli

“Pio sam, zloupotrebljavao drogu, mrzio sam osobu kakva sam bio”, rekao je Kirjos u Netfliksovom dokumentarcu “Break Point”

2598 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Australijski teniser Nik Kirjos kaže da je “istinski razmišljao” o samoubistvu i da je proveo vrijeme u psihijatrijskoj bolnici u Londonu nakon poraza na Vimbldonu 2019.

Kirjos (28) je tada eliminisan od Rafaela Nadala sa 3:1 u setovima u drugoj rundi.

Naglasio je da je nosio dugački bijeli rukav preko desne ruke tokom meča kako bi prikrio dokaze samopovređivanja.

“Pio sam, zloupotrebljavao drogu, mrzio sam osobu kakva sam bio”, rekao je u dokumentarcu “Break Point”, koji pokriva njegov put do finala 2022.

“Izgubio sam na Vimbldonu. Probudio sam se, a moj tata je sjedio na krevetu i plakao. To je bio veliki poziv za buđenje za mene. Mislio sam - OK, ne mogu dalje da radim ovo. Završio sam na psihijatrijskom odjeljenju klinike u Londonu da shvatim svoje probleme”, kazao je Kirjos.

U februaru prošle godine, kontroverzni teniser je objavio na Instagramu neke detalje o svom mentalnom zdravlju, rekavši da je imao “samoubilačke misli” i da se “mučio da ustane iz kreveta” 2019. godine, ističući tragove na ruci na fotografiji sa Australijan opena.

“Iskreno sam razmišljao da li želim da izvršim samoubistvo”, kazao je u dokumentarcu, koji bi trebalo da bude objavljen na Netfliksu krajem ovog meseca.

“Taj pritisak, očekivanje, ‘sve oči uprte u tebe’ - nisam mogao da se nosim sa tim. Mrzio sam takvu osobu kakva sam bio. Izgubio sam vezu sa porodicom, odgurnuo sam sve bliske prijatelje. Moglo se reći da me boli. Cijela mi je ruka bila prekrivena ožiljcima. Zato sam zapravo nosio rukav za ruku, da pokrijem sve”, kazao je Kirjos.

U objavi na Instagramu, stoji da je “ponosan što može da kaže da se potpuno okrenuo” i da više “ne uzima nijedan trenutak zdravo za gotovo”.

Nakon što se prošle godine plasirao u finale Vimbldona, gde ga je pobijedio dvadesettrostruki grend slem šampion Novak Đoković, Kirjos je zadobio povredu koljena zbog čega je u januaru imao operaciju lijevog bočnog meniskusa. Vratio se na teren u utorak na Štutgart openu u Njemačkoj, gdje je u prvom kolu izgubio od Kineza Vu Jibinga.

Bonus video: