Alkaras prvi, Đoković drugi nosilac na Vimbldonu

Žrijeb za Vimbldon na programu je u petak u 11.00, dok se takmičenje održava od 3. do 16. jula

7680 pregleda 8 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković, sedmostruki šampion Vimbldona, postavljen je za drugog nosioca na ovogodišnjem londonskom grend slemu, dok je za prvog nosioca postavljen Španac Karlos Alkaras, saopštili su danas organizatori.

Odluka o nosiocima je očekivana, pošto se Vimbldon od 2020. godine pridržava ATP i WTA liste.

Alkaras je poslije osvajanja titule u londonskom Kvinsu u ponedjeljak preuzeo prvo mjesto na ATP listi sa 80 bodova više u odnosu na Đokovića.

Đoković će na Vimbldonu pokušati da dođe do 24. grend slem titule i tako popravi sopstveni rekord. Srpski igrač je na terenima Ol Ingland kluba posljednji poraz zabilježio 2017. godine, kada je Čehu Tomašu Berdihu predao meč.

Na listi od 32 nosioca nalaze se i Rus Danil Medvedev (treći nosilac), Norvežanin Kasper Rud (četvrti), dok je prošlogodišnji finalista Australijanac Nik Kirjos na 31. mjestu.

U ženskoj konkurenciji prva nositeljka je Poljakinja Iga Sfjontek, koja u London dolazi sa osvojenom trećom titulom na Rolan Garosu, ukupno četvrtim grend slem trofejom.

Druga nositeljka je Bjeloruskinja Arina Sabalenka, treća je aktuelna pobjednica Vimbldona Kazahstanka Elena Ribakina, dok je za četvrtu nositeljku postavljena američka igračica Džesika Pegula.

Žrijeb za Vimbldon na programu je u petak u 11.00, dok se takmičenje održava od 3. do 16. jula.

Bonus video: