Žrijeb za Vimbldon: Đoković u polovini sa Kirjosom i Rudom, Alkaras sa Medvedevom i Runeom

Obavljen žrijeb za najprestižniji teniski turnir, koji počinje u ponedjeljak. Đoković traži petu uzastopnu titulu

6916 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Obavljen je žrijeb za Vimbldon, a sedmostruki šampion nezvaničnog svjetskog prvenstva u tenisu, Novak Đoković, otvoriće u ponedjeljak program na Centralnom terenu duelom protiv Pedra Kaćina, 28-godišnjeg Argentinca, koji zauzima 67. mjesto ATP listi.

Đoković, koji juri rekord Rodžera Federera sa osam osvojenih Vimbldona, u drugom kolu će igrati sa boljim iz američkog okršaja Džordan Tompson - Brendon Nakašima, da bi u trećem mogao da se sastane sa Argentincem Martinom Ečeverijem, Fincem Emilom Rusuvorijem ili starim znancem, Švajcarcem Stenom Vavrinkom.

U četvrtoj rundi potencijalni protivnici za 23-ostrukog grend slem šampiona su Italijan Lorenco Muzeti i Poljak Hubert Hurkač, a onda dolaze sve teži protivnici.

U četvrtfinalu bi mogli da ga sačekaju Andrej Rubljov, Aleksandar Bublik i Nik Kirjos, prošlogodišnji rival u finalu, a najbolje rangirani teniseri sa kojima bi Đoković mogao da se sastane u finalu su Kasper Rud, Janik Siner i Tejlor Fric.

U drugoj polovini žrijeba je nosilac Karlos Alkaras, kojeg bi na putu ka finalu mogli da sačekaju Holger Rune, Aleksander Zverev, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas…

Projektovani parovi četvrtfinala, ako bi najbolje rangirani teniseri budu napredovali kroz žrijeb, su: Alkaras - Rune, Medvedev - Cicipas, Siner - Rud i Rubljov - Đoković.

Alkaras će otvoriti turnir duelom protiv Čileanca Đarija, a derbi prvog kola je definitivno duel Dominika Tima i Stefanosa Cicipasa.

Bonus video: