Klasik u 3. rundi Vimbldona: Đoković protiv Vavrinke

Pogledajte kako igra Đoković! Nemam šanse, kazao je Vavrinka uz osmjeh

8772 pregleda 132 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kakav klasik u trećoj rundi Vimbldona - Novak Đoković protiv Stena Vavrinke.

Duel grend-slem šampiona, iako ih je Vavrinka osvojio tri, a Đoković čak 23. Srpski teniser pamti, međutim, neke od bolnih poraza od Švacarca.

"Uzeo mi je dva grend-slema", prokomentarisao je još juče Đoković mogućnost da se sastane sa starim rivalom i starim prijateljem.

Vavrinka je danas u trećoj rundi obavio zadatak protiv Argentinca Ečeverije (6:3, 4:6, 6:4, 6:2) i izborio se za 27. okršaj u karijeri protiv srpskog tenisera.

Đoković je dobio 20, ali tri poraza koja je doživio i danas pamti: u četvrtfinalu Australijan opena 2014, finalu Rolan Garosa 2015. i finalu US opena 2016.

"Volim Stena, sjajna osoba, inspirišuća. Ima skoro 40 godina i nastavlja jako. Stvara još teniske istorije. Ima olimpijsko zlato, osvojio je tri grend slema, Dejvis kup. Stvara tenisku istoriju. Ima jedan od najljepših bekhenda, snažan je. Nismo se dugo susreli. Biće to duel veterana", rekao je Đoković, uz osmjeh.

A sam Vavrinka, 38-godišnjak, imao je svoj šou nakon pobjede nad Ečeverijom i saznanja da će se opet sresti sa Đokovićem.

"Biće sjajno igrati protiv njega bar još jednom na travi. Biće to prvi put na Vimbldonu. Uzbuđen sam, naravno, srećan sam što imam šansu da igram protiv njega, nakon što smo na svakom grend slemu igrali. Prvi put će biti na travi", rekao je Vavrinka.

Posljednji put su se sreli u osmini finala mastersa u Rimu prošle godine, a Đoković je slavio 6:2, 6:2.

Njihov prvi duel na travi treći je po redosljedu na Centralnom terenu tokom sjutrašnjeg dana i trebalo bi da počne oko 19 sati po našem vremenu.

"Nadam se da mogu da budem konkurentan, ali ako pogledate ranije rezultate, stvarno nemam šanse", iskren je Vavrinka.

"Pa, pogledajte kako igra Đoković"!

Bonus video: