Alkaras slomio Đarija, Lehečka dva puta dobio Pola

Prvi reket svijeta je izbacio Čileanca Nikolasa Đarija (6:3, 6:7, 6:3, 7:5), mada nije oduševio, Čeh tražio čudan čelendž pri meč lopti u 4. setu, ali se oporavio od šoka i savladao Tomija Pola. Stefanos Cicipas bolji od Lasla Đerea

7377 pregleda 57 reakcija 1 komentar(a)
Foto: REUTERS/Toby Melville
Foto: REUTERS/Toby Melville
Ažurirano: 08.07.2023. 18:50h

Iako je pokazao prve znake slabosti, Karlos Alkaras je drugi put u karijeri ušao u osminu finala Vimbldona.

Prvi reket svijeta je izbacio Čileanca Nikolasa Đarija (6:3, 6:7, 6:3, 7:5), mada nije oduševio.

Visoki Južnoamerikanac je riternom mučio 20-godišnjeg Španca, imao brejkove prednosti i u 2. i u 4. setu, ali se Alkaras izvukao.

Najbolje je igrao u samom finišu meča, jer je dobio šest od posljednjih sedam gemova.

U osmini finala ga čeka jako težak posao, ko god da mu bude rival, jer će se sudariti sa pobjednikom meča Mateo Beretini - Aleksander Zverev.

Među 16 najboljih je i Jirži Lehečka, koji je na volšeban način stigao do trijumfa nad Tomijem Polom - 6:2, 7:6, 6:7, 6:7, 6:2.

Čeh je, naime, u taj-brejku 4. seta, pri vođstvu 8:7, zatražio čelendž usred poena, i to dok je njegov rival udarao lopticu koja je završila u mreži.

Ispostavilo se da je napravio kardinalnu grešku, jer je lopta bila nekoliko centimetara na liniji, ali ga to nije pokolebalo, pa je u 5. setu slavio 6:2.

Lehečka će u osmini finala igrati sa Danilom Medvedim.

U osmini finala je i Stefanos Cicipas, koji je imao lakši zadatak u 3. kolu, nego u prethodna dva - nakon što je u pet setova izbacio Dominika Tima, pa Endija Mareja, danas je sve završio u tri protiv Lasla Đerea (6:4, 7:6, 6:4).

U osmini finala igraće sa Krisom Jubenksom, koji je u tri taj-brejka protiv Australijanca Kristofera O'Konela stigao do osme vezane pobjede na travi, jer je osvojio titulu na Majorci.

Bonus video: