Izvukla se sa ivice provalije - Iga Sfjontek spasila dvije meč-lopte i prvi put ušla u četvrtfinale Vimbldona

Belinda Benčič u 12. gemu 2. seta imala dvije vezane brejk i meč-lopte, ali se Poljakinja izvukla i slavila 6:7, 7:6, 6:3. U četvrtfinalu je čeka Elina Svitoljina, koja je u super taj-brejku izbacila Viktoriju Azarenku

11277 pregleda 0 komentar(a)
Poljakinja slavi pobjedu nad Belindom Benčič, Foto: Reuters/Dylan Martinez
Poljakinja slavi pobjedu nad Belindom Benčič, Foto: Reuters/Dylan Martinez
Ažurirano: 09.07.2023. 21:42h

Iako je na ovogodišnji Vimbldon došla sa skorom od pet pobjeda i tri poraza, a najbolji plasman joj je bio osmina finala iz 2021, Iga Sfjontek je i po bukmejkerima i po teniskim stručnjacima prva favoritkinja za titulu.

A zašto je to tako, najbolje se pokazalo večeras, jer se izvukla sa ivice provalije.

Prva teniserka svijeta je izgubila prvi set od Belinde Benčič u taj-brejku, a onda se u 12. gemu drugog dijela igre suočila sa dvije vezane meč-lopte protivnice.

Izvukla se sa nekoliko spektakularnih i veoma rizičnih udaraca, na samu liniju, čime je pokazala koliko u tenisu znači samopouzdanje, a onda taj-brejk dobila 7:2.

Početkom seta odluke je preživjela brejk loptu, a onda oduzela servis rivalki, povela 4:1 i u posljednjem gemu se izvukla nakon 0:30 za konačnih 6:7, 7:6, 6:3.

U četvrtfinalu najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu čeka je Elina Svitoljina, koja je u super taj-brejku izbacila Viktoriju Azarenku - 2:6, 6:4, 7:6 (11:9).

Kraj meča Sfjontek - Benčič su dugo čekali Novak Đoković i Hubert Hurkač, čiji će meč na Centralnom terenu početi oko 22 časa.

I imaće samo dva sata da igraju, jer se po tradiciji program na Vimbldonu prekida u 23 časa po lokalnom, odnosno u ponoć po našem vremenu.

Bonus video: