Đoković izgubio set, ali završio posao protiv Hurkača: Nisam uživao, meč je mogao da ode u drugom pravcu

Novak Đoković savladao Huberta Hurkača 3:1 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona

15797 pregleda 351 reakcija 25 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

Niz bez poraza na Centralnom terenu Vimbldona se nastavlja - Novak Đoković je uspio da slomi Huberta Hurkača i plasira se u četvrtfinale trećeg grend slema.

Đoković je u meču koji je sinoć prekinut, a danas nastavljen slavio 3:1 (7:6, 7:6, 5:7, 6:4).

Srpski teniser je na Centralnom terenu posljednji put izgubio u finalu 2013. godine od Endija Mareja. A računajući mečeve na svim terenima Vimbldona, Đoković je vezao 32 pobjede. Posljednji put je izgubio od Tomaša Berdiha 2017. godine.

"Čestitam Hubertu. Odigrao je odličan meč, ali nije imao sreće. Ne sjećam se kada sam posljednji put osjećao ovako u ritern gemovima, zbog njegovih jakih servisa koje je teško pročitati. Njemu brza podloga odgovara, tako da nisam baš uživao. Ali u najvažnijim trenucima sam imao sreće. Ovaj meč je mogao da ode u drugom pravcu - srećan sam zbog pobjede", rekao je Đoković nakon susreta.

Meč je sinoć prekinut pola sata prije ponoći zbog policijskog časa pri vođstvu Đokovića od 2:0 u setovima.

U prvom setu, oba tenisera su bila sigurna na svom servisu, pa se pobjednik odlučivao u taj-brejku u kojem je Đoković spasio tri vezane set-lopte. Hurkač je vodio 6:3, imao tri vezane set lopte, ali je Đoković sa pet vezanih poena stigao do vođstva u setovima.

I u drugom setu nije bilo brejka, pa se ponovo set rješavao u taj-brejku, i ponovo je Đoković slavio sa 8:6.

I danas su teniseri nastavili u istom ritmu . Snažno su servirali, činilo se da će ponovo taj-brejk odlučiti pobjednika i trećeg seta, ali je onda u 12. gemu Poljak iskoristio brejk loptu i smanjio na 2:1.

Mučio se Đoković protiv Hubertovog servisa sve do sedmog gema četvrtog seta kada je napravio prvi brejk na meču. Poveo je 4:3, prednost sačuvao do kraja i plasirao se u četvrtfinale.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Andreja Rubljova.

Bonus video: