Alkaras prvi put u četvrtfinalu Vimbldona, Rune eliminisao Dimitrova

Španski teniser savladao Matea Beretinija - 3:1 (3:6, 6:3, 6:3, 6:3)

15934 pregleda 3 komentar(a)
Karlos Alkaras, Foto: Reuters
Karlos Alkaras, Foto: Reuters

Posljednji četvrtfinalista Vimbldona je Karlos Alkaras, koji je večeras nakon četiri seta savladao Matea Beretinija - 3:1 (3:6, 6:3, 6:3, 6:3).

Alkaras je večeras prvi put stigao do četvrtfinala Vimbldona.

"Znao sam da će biti teško. Mateo je odličan igrač, ovdje je igrao finale... Nije lako vratiti se poslije prvog seta. Znao sam da ću morati da budem fokusiran i da koristim svoje šanse. To sam uspio da uradim. Srećan sam zbog pobjede. San mi je da igram finale i osvojim ovdje titulu", rekao je Alkaras nakon meča.

Iza Beretinija je odličan turnir. Italijan je imao problema sa povredom, a onda je u Londonu eliminisao Sonega, De Minaura i Zvereva. I večeras je počeo dobro, u osmom gemu stigao do brejka, a onda osvojio set.

U drugom setu je viđen jedan brejk, u četvrtom gemu, a napravio ga je Alkaras, koji je ubrzo izjednačio.

Španac je u trećem setu dva puta oduzeo servis rivalu, a u četvrtom setu je odlučujući brejk napravio u osmom gemu.

Alkaras će u četvrtfinalu igrati protiv Holgera Runea, koji je savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:1 (3:6, 7:6, 7:6, 6:3).

On je do pobjede nad 24. igračem na ATP listi stigao poslije tri sata i 24 minuta igre.

Bugarski teniser je bolje počeo meč i brejkom u osmom gemu stigao do prednosti, da bi u narednom gemu pri svom servisu iskoristio treću set loptu.

U drugom setu oba igrača su napravila po jedan brejk, pa se pobjednik odlučivao u taj-brejku u kom je Rune slavio sa 8:6.

Oba tenisera su bila sigurna na svom servisu u trećem setu, pa se ponovo igrao taj-brejk i ponovo je Danac bio bolji - 7:4.

U četvrtom setu, Rune je brejkom u šestom gemu riješio pitanje pobjednika.

Bonus video: