Momak za kojeg je "trava najgluplja podloga" u četvrtfinalu Vimbldona

Teniser iz Atlante, koji ima 27 godina, na terenima Ol Ingland klaba ostvario uspjeh karijere

10265 pregleda 2 komentar(a)
Jubenks, Foto: Reuters
Jubenks, Foto: Reuters

Legendarni čehoslovački teniser Ivan Lendl nakon jednog od mnogih bezuspješnih pokušaja da osvoji Vimbldon (jedini Gren slem koji mu je nedostajao) u očaju je izjavio da je "trava za krave, a ne za tenis".

Nešto slično, prije samo mjesec poručio je i momak koji je na "svetoj" travi Vimbldona stigao do četvrtfinala - Kristofer Jubenks.

Teniser iz Atlante, koji ima 27 godina i koji je na terenima "Ol Ingland kluba" napravio uspjeh karijere, nakon poraza na Čelendžeru u Sarbitonu čuvenoj teniserki Kim Klajsters poslao je poruku.

"Kim, trava je najgluplja podloga za igranje tenisa", napisao je Jubenks, a podsjeća BBC.

Belgijanka koja je osvajala US open i Australijan open, ali na Vimbldonu nikada nije išla dalje od polufinala, poručila mu je da na treninzima mora više da vježba noge.

Od tada Jubenks je osvojio ATP turnir na Majorki (naravno, na travi), a niz je nastavio na Vimbldonu i trenutno ima devet pobjeda zaredom na "najglupljoj podlozi".

"Trava i ja smo godinama imali napet odnos, ali trenutno mislim da mi je najbolji prijatelj", rekao je Jubenks nakon plasmana u četvrtfinale Vimbldona.

Do ovog ljeta Jubenks nikada nije prošao dalje od drugog kola na Gren slem turnirima, a sada je u odabranom društvu kao najljepša priča dodadašnjeg dijela muškog singla.

U osmini finala bio je bolji od petog nosioca Stefanosa Cicipasa, a na putu ka polufinalu stoji mu još jedno veliko ime - Danil Medvedev sa kojim će se susresti u srijedu.

Bonus video: