Pobjeda u jubilarnom meču: Đoković u polufinalu Vimbldona, izjednačen rekord Federera

Đoković slavio 3:1 protiv Rubljova. Rival u polufinalu biće mu Janik Siner

36380 pregleda 735 reakcija 44 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

Ne nazire se kraj pobjedničkom nizu Novaka Đokovića na Vimbldonu - srpski teniser je večeras savladao Andreja Rubljova 3:1 i plasirao se u polufinale trećeg grend slema u sezoni.

Đoković je slavio poslije četiri seta - 4:6, 6:1, 6:4, 6:3. Bio je ovo njegov 400. meč na grend slem turnirima.

Đoković se 46. put u karijeri plasirao u polufinale grend slem turnira, pa je izjednačio rekord Rodžera Federera.

"Hvala na sjajnoj atmosferi. Bilo je izuzetnih relija, Andrej je igrao izuzetno, davao je intenzitet igri, možete da vidite kako viče poslije udaraca. Malo je zastrašujuće. On je neko ko je stalno oko top 10 i želim mu sve najbolje. Moram da mu čestitam na odličnom turniru", rekao je Đoković nakon meča.

Srpski teniser je prvi stigao do brejk lopti, ali tri nije iskoristio u šestom gemu, da bi u devetom gemu Rubljov iskoristio svoju prvu šansu, oduzeo servis rivalu, poveo 5:4, a onda i 1:0 u setovima.

U drugom setu je viđena dominacija Đokovića. Osvojio je 10 poena zaredom, napravio dva brejka, poveo 5:0 i ekspresno izjednačio.

Treći set je bio nešto teži. Đoković je u petom gemu oduezo servis rivalu, a onda u desetom gemu servirao za vođstvo u setovima. Rubljov je bio uporan, imao u tom gemu tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Srpski teniser je iskoristio petu set loptu, preokrenuop i poveo 2:1.

Rani brejk je viđen u četvrtom setu. Rekorder po broju osvojenih grend slem titula je osvojio tri gema zaredom, poveo 3:1 i rutinski priveo meč kraju.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Janika Sinera, koji prvi put u karijeri igra polufinale na nekom grend slemu. Siner je bio Đokovićev rival u četvrtfinalu Vimbldona prošle godine, vodio je 2:0 u setovima, ali je na kraju srpski teniser stigao do pobjede.

Rubljov je večeras osmi put u karijeri poražen u četvrtfinalu grend slema.

Bonus video: