Karlitosova perfekcija i nemoć Medvedeva: Alkaras zakazao veliki okršaj sa Đokovićem

Mladi Španac u finalu Vimbldona

12589 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je ranije danas odradio posao protiv Janika Sinera i slavio maksimalnim rezultatom, a još bolji utisak je u polufinalu ostavio Karlos Alkaras.

I time zakazao toliko iščekivani duel dvojice najboljih tenisera današnjice koji se "crtao" još od početka turnira - Đoković i Alkaras igraće u nedjelju u finalu Vimbldona.

Španac je bio skoro pa perfektan protiv Danila Medvedeva, nije mu dao šansu ni da pomisli da može da izađe na megdan Đokoviću - slavio je 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:3.

Alkaras je plesao po travi Centralnog terena i učinio da Rus djeluje bezopasno, pa se od sredine prvog seta nije postavljalo pitanje koji od ove dvojice asova ide u borbu za trofej.

Karlitos u nedjelju (15 sati) juri prvu titulu na Vimbldonu u tek trećem nastupu na nezvaničnom prvenstvu svijeta, nakon što je 2021. ispao u drugom kolu, a prošle u osmini finala.

Karlos Alkaras
foto: Sofascore

S druge strane mreže će imati najtežeg mogućeg rivala - Đokovića koji napada osmi pehar na Vimbldonu, peti zaredom i ukupno 24. grend slem naslov.

Bonus video: