Đoković: Rezultat ne pokazuje koliko je bilo neizvjesno

"Pokušavam da ne gledam na godine kao na ometanje, ili kao na faktor koji bi mogao da odluči ishod na terenu. Naprotiv - 36 je novih 26, dobar je osjećaj", rekao je srpski teniser

18900 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je još jednom u finalu Vimbldona, nije dozvolio iznenađenje protiv Janika Sinera i slavio je u tri seta.

Bilo je 6:3, 6:4, 7:6, pa u nedjelju juri osmi trofej na nezvaničnom prvenstvu svijeta i ukupno 24. grend slem titulu u karijeri.

"Polufinale je, uvijek je gusto i mora da bude. Bilo je i sada, iako rezultat 3:0 to ne pokazuje. Treći set je mogao da ode na stranu Sinera, imao je 5:4 na nekoliko drugih servisa, promašio je neke udarce i dozvolio mi da dođem do taj-brejka", rekao je Đoković nakon duela sa Italijanom.

"Bilo je mnogo pritiska u trećem setu, imao sam šanse na početku, ali je Janik pokazao zašto je jedan od lidera buduće generacije i jedan od najbolji igrača već sada", istakao je Đoković.

U finalu će se sastati sa Karlosom Alkarasom, još jednim od mladih asova.

"Pokušavam da ne gledam na godine kao na ometanje, ili kao na faktor koji bi mogao da odluči ishod na terenu. Naprotiv - 36 je novih 26, dobar je osjećaj. Motivisan sam i inspirisan da igram tenis koji toliko volim. Ovaj sport mi je dao toliko u životu i pokušaću da uzvratim uslugu ovom sportu koliko god mogu", dodao je Đoković.

Siner ima za čime da žali, makar za šansom u trećem setu.

"Novak je igrao dobar meč, i ja sam probao da dam sve od sebe. Osjećam da sam imao šansu, ali je nisam iskoristio", kazao je Siner.

Bonus video: