Prva pobjeda u Njujorku i prvo mjesto na ATP listi za Đokovića, povratak Voznjacki

"Znao sam da će biti kasniji termin za mene i kasniji start, ali nisam brinuo zbog toga. Zaista sam želio da budem ovdje"

15656 pregleda 159 reakcija 20 komentar(a)
Đoković tokom meča sa Milerom, Foto: Reuters
Đoković tokom meča sa Milerom, Foto: Reuters

Najbolji na planeti se poslije dvije godine vratio u Njujork i odmah u istom danu počeo pohod ka 24. grend slem tituli, a usput se ponovo vratio na teniski tron

Novak Đoković je lako preskočio prvu prepreku na US openu - na stadionu "Artur Eš" savladao je Francuza Aleksandra Milera sa 6:0, 6:2, 6:3. Taj trijumf bio mu je dovoljan za prvo mjesto ATP liste, koje će zvanično od Karlosa Alkarasa preuzeti za dvije sedmice kada se završi posljednji grend slem sezone.

"Znao sam da će biti kasniji termin za mene i kasniji start, ali nisam brinuo zbog toga. Zaista sam želio da budem ovdje. Odigrao sam odlično, izašao sam teren s nestrpljenjem - dvije godine je prošlo od tog finala, dvije godine nisam igrao na ovom tlu. Za sada sve ide savršeno", istakao je Đoković nakon meča.

Srpski teniser će u narednoj rundi igrati protiv Bernabea Zapate Miralješa - Španac je opravdao ulogu favorita protiv Amerikanca Itana Kvina i slavio u tri seta - 6:4, 6:4, 6:3.

Ranije prvog dana US opena od Njujorka se oprsotio Holger Rune, ali su dalje prošli Stefanos Cicipas (bolji od Miloša Raonića, 6:2, 6:3, 6:4), Tejlor Fric (Stiv Džonson) i Marton Fučovič (Sebastijan Korda 7:6, 4:6, 7:6, 4:6, 6:4).

Dan kod dama obilježila je nekadašnja najbolja teniserka planeta Karolin Voznjacki, koja se na teren vratila nakon pauze jer se ostvarila u ulozi roditelja. Ona je na startu US opena bila bolja od Tatjane Prozorove - 6:3, 6:2.

Naša Danka Kovinić ranije juče na startu turnira u Njujorku poražena je od Loren Dejvis sa 6:2, 6:2.

U drugo kolo plasirala se i Koko Gof trijumfom nad Laurom Zigemund sa 3:6, 6:2, 6:4, a tamo će igra sa Mirom Andrejevom, koja je "okrenula" Oliviju Gadecki sa 1:6, 6:3, 6:4.

Bonus video: