Iznenađenje u Njujorku: Borna Gojo prvi do 3. kola US opena

Splićanin prošao kvalifikacije, potom savladao Uga Deljijena, a danas i Mekenzija Mekdonalda (6:3, 6:4, 6:4). I možda tu ne bude kraj za 25-godišnjeg Splićanina, jer će se za mjesto u osmini finala boriti sa pobjednikom meča Fransisko Serundolo - Jirži Veseli

11403 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports
Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports

Do dolaska u Njujork, hrvatski teniserr Borna Gojo nikada nije prošao dalje od 2. kola grend slema.

Zapravo, samo je jednom u osam pokušaja preskočio kvalifikacije, na Rolan Garosu prošle godine, i na startu savladao Italijana Alesandra Đanezija, prije nego što je izgubio od Filipa Krajinovića.

Na ovogodišnjem Vimbldonu je prvi put u karijeri na osnovu plasmana izborio nastup na najvećim turnirima, ali je odmah poražen od Maksimilijana Marterera.

Opet je pao na ATP listi (trenutno je 105. na svijetu), pa je morao da igra kvalifikacija za US open.

U njima je savladao Hamada Međedovića, Adrijana Andrejeva i Tomaša Mahača, a sa sjajnim partijama je nastavio i u glavnom žrijebu.

Prvo je sa 3:0 savladao Uga Deljijena, a danas istim rezultatom iznenadio i Mekenzija Mekdonalda (6:3, 6:4, 6:4) i postao prvi učesnik 3. kola 143. izdanja Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država.

I možda tu ne bude kraj za 25-godišnjeg Splićanina, koji će se za mjesto u osmini finala boriti sa pobjednikom meča Fransisko Serundolo - Jirži Veseli.

Bonus video: