Marej: Ako počnem da padam na ATP listi, razmisliću o svojoj karijeri

Marej nije prošao treće kolo nekog grend slem turnira od 2017. godine, a karijeru mu je otežala operacija kuka

3575 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Britanski teniser Endi Marej rekao je da će razmisliti o svojoj karijeri, ako za nekoliko mesjeci pokvari plasman na svjetskoj rang-listi, poslije poraza u drugom kolu US opena od Grigora Dimitrova iz Bugarske.

"I dalje uživam u svemu što donosi igranje na najvišem nivou. Uživam u radu. I dalje uživam u treninzima i pokušajima da budem bolji i to me tjera naprijed. Ako se stvari promijene i prestanem da uživam u tome ili mojim rezultatima, renkingu i svemu, ako počnem da padam, ako za par mjeseci budem 60. na svijetu ili tako nešto umjesto da napredujem, stvari mogu da se promijene", rekao je Marej, prenio je Skaj.

Marej je sinoć izgubio od Dimitrova sa 3:6, 4:6, 1:6, u drugom kolu posljednjeg grend slem turnira ove sezone.

"Razočaravajuće je kada ne igrate kako želite. Ali možda moram da prihvatim da na ovakvim turnirima, na kojima sam imao dobre rezultate i sve za šta sam osjećao da sam sposoban, toga nema. Svjestan sam šta radim, nevjerovatno je izazovno igrati na najvišem nivou na kojem sam sada. Neki dani su teži nego oni drugi", dodao je Marej. Marej nije prošao treće kolo nekog grend slem turnira od 2017. godine, a karijeru mu je otežala operacija kuka. Marej i Dimitrov su do sada igrali 12 puta, a bugarski teniser sada ima četiri pobjede. "Ovo je razočaravajući poraz i vjerovatno način kojim sam izgubio. Borio sam se, ali nisam igrao dovoljno dobro. Ovo su turniri na kojima želite da igrate najbolje i da napravite još sjajnih trenutaka, ali to nisam uradio ove godine", naveo je 36-godišnji trostruki grend slem šampion. Marej je ove godine osvojio tri čelendžera i trenutno je 37. teniser svijeta.

Bonus video: