Đoković gubio 2:0 protiv Đerea, pa ekspresno preokrenuo za osminu finala US opena

Đoković u osmini finala poslednjeg grend slema u sezoni igra sa 105. igračem svijeta Hrvatom Bornom Gojom

13337 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković plasirao se rano jutros u osminu finala US opena, pošto je u Njujorku u dramatičnom meču nakon velikog preokreta pobijedio sunarodnika iz Srbije, Lasla Đerea sa 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3.

Spektakl na "Artur Ešu", najvećem teniskom stadionu na svijetu, počeo je oko oko 22 sata po njujorskom, odnosno 4 ujutru po srednjeeveropskom vremenu, a završio se daleko iza ponoći po lokalnom - trajao je za tri sata i 45 minuta.

Nije prvi put da Đoković na grend-slemu ide dalje nakon dva seta minusa, doduše jeste ove sezone.

Uradio je to prošle godine protiv Sinera u četvrtfinalu Vimbldona, 2021. protiv Cicipasa u finalu Rolan Garosa, prije toga i protiv Muzetija na istom turniru...

Đere je odmah na startu meča oduzeo servis protivniku i prednost sačuvao do kraja prvog seta.

Brejk u sedmom gemu bio je dovoljan Đereu za osvajanje drugog seta i iznenađujuće vođstvo od 2:0 u setovima.

Đoković, koji je US open osvajao tri puta, zaigrao je bolje u nastavku i treći set osvojio sa dva napravljena brejka.

U četvrtom setu viđeno je pet brejkova, od čega je četiri napravio Đoković koji je tako stigao do izjednačenja u setovima. Odlučujući set bolje je počeo Đoković koji u drugom gemu oduzeo servis rivalu. Đere je najbliži povratku bio u poslednjem, devetom gemu, kada nije iskoristio brejk loptu, da bi Đoković zatim realizovao drugu meč loptu.

Đoković u osmini finala poslednjeg grend slema u sezoni igra sa 105. igračem svijeta Hrvatom Bornom Gojom, koji je savladao Čeha Jiržija Veselog sa 6:4, 6:3, 6:2.

Bonus video: