Sfjontek se pozdravila sa Njujorkom i prvim mjestom, Đoković lagano do četvrtfinala

Šok u Njujorku - Jelena Ostapenko skinula krunu poljskoj teniserki

16889 pregleda 18 komentar(a)
Jelena Ostapenko slavi pobjedu nad Igom Sfjontek, Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports
Jelena Ostapenko slavi pobjedu nad Igom Sfjontek, Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports

Četvrto kolo US opena režiralo je i najveću senzaciju do sada - najbolja teniserka planete Iga Sfjontek završila je nastup u Njujorku, a to istovremeno znači da od naredne sedmice ostaje i bez prvog mjesta na WTA listi.

Pljakinju i šampionku sa posljednjeg grend slema sezone eliminisala je Jelena Ostapenko sa 3:6, 6:3, 6:1.

Poslije 75 sedmica na vrhu će je naslijediti Arina Sabalenka - nezavisno od toga šta Bjeloruskinja uradi u Njujorku.

Ostapenko je tako ponovo pokazala da zna kako za najboljom na planeti, pošto je i četvrti put slavila u isto toliko njihovih međusobnih mečeva. Letonka će u četvrtfinalu igrati sa Amerikankom Koko Gof, koja je sinoć sa 3:6, 6:3, 6:1 eliminisala Karolin Voznijacki.

U muškom dijelu singla nije bilo iznenađenja, a Novak Đoković je poslije teškog meča protiv Lasla Đerea sada imao mnogo lakši posao.

Čovjek koji u Njujorku juri 24. grend slem titulu do četvrtfinala je stigao preko kvalifikanta iz Hrvatske Borne Goja 6:2, 7:5, 6:4.

Srpski teniser će se za polufinale boriti sa domaćom nadom Tejlorom Fricom.

"Ogledaću naše mečeve kada smo igrali jedan protiv drugog, posebno posljednji u Sinsinatiju. Servis i forhend su mu najjači, mnogo je napredovao, radi veoma dobro, ima sjajne trenere i sigurno je da će biti motivisan. Imaće i veliku podršku, ali sam već mnogo puta bio u ovakvim situacijama", rekao je Đoković.

Plasman među osam najboljih Fric izborio je pobjedom nad Švajcarcem Dominikom Štrikerom - 7:6, 6:4, 6:4.

Poznat je još jedan par četvrtinala, a čine ga Fransis Tijafo i Ben Šelton, dok će ostali biti kompletirani nakon današnjih okršaja u Njujorku.

Andrej Rubljov igra protiv Džeka Drejpera, Karlos Alkaras sa Mateom Arnaldijem, Danil Medvedev napada Aleksa de Minaura, dok će derbi ove runde igrati Aleksander Zverev i Janik Siner.

Bonus video: