Sabaljenki pomoglo iskustvo Đokovića, i njenim trenerima strpljenje Ivaniševića

Bjeloruskinji baš kao Novaku Đokoviću, treneri ne zamjeraju da bijes zbog loših perioda igre usmjeri prema njima

5121 pregleda 0 komentar(a)
Sabaljenka ne mora da se izvinjava trenerima za psovke sa terena, oni to traže od nje, Foto: REUTERS
Sabaljenka ne mora da se izvinjava trenerima za psovke sa terena, oni to traže od nje, Foto: REUTERS

Gubila je Arina Sabaljenka, od ponedjeljka prva teniserka svijeta, prijetila joj je eliminacija u polufinalu US opena, nakon što je Amerikanka Medison Kiz dobila prvi set sa čak 6:0.

Imala je Kiz i servis za pobjedu, ali...

"Izvikala sam se svom timu, izbacila sam svu frustraciju i krenuo je preokret. Imala sam, doduše, još jednu epizodu ali su mi mirno objasnili da u taj-breku trećeg seta nisam dobila nakon što sam osvojila sedmi poen. U redu, uspjela sam da se smirim i riješim meč", objasnila je razloge velikom povratku u meč Arina Sabaljenka.

Ona nerijetko ističe da je u sjajnim odnosima sa, od ponedjeljka prvim teniserom svijeta, Novakom Đokovićem, i da vlasnik 23 grend slem titule je nerijetko savjetuje.

"Kiz je igrala na nekom drugom, nevjerovatnom nivou. Bila mi je potrebna reakcija i povikala sam mom uglu - otpušteni ste, niste više moj tim. Vi ste krivi za ovo...", kazala je Bjeloruskinja šta je poručila timu u prvom dijelu meča koji je preokrenula nakon dva taj breka - 0:6, 7:6, 7:6.

I Đoković nerijetko iskali bijes ka glavnom treneru Goranu Ivaniševiću ali poslovično tenmperamentni teniser kakav je bio popularni Zec, na to ne reaguje kao trener.

"Ne, nakon jednog teškog polufinala rekli su mi da ako trebam da izbacim emocije, da to i uradim. Bolje da istrpe oni nego da se ja na terenu izjedam iznutra. Zato sam vrištala put njih, psovala ih... Ali svejedno, znaju da ih volim. Oni znaju da za moje naizgled ružne postupke postoje razlozi", objasnila je Arina.

Sabaljenki to očigledno pomaže pa je već došla do rekordne za nju - 50. pobjede u sezoni, a jedina je nakon Serene Vilijams 2016. godine, uspjela do polufinala sva četiri grend slema u istoj sezoni.

Bonus video: