Đoković: Osjećam se dobro, spremno i jako

Novak Đoković savladao Bena Šeltona (3:0) i plasirao se u finale US opena

13439 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

Novak Đoković će sjutra (22) igrati za 24. grend slem titulu - srpski teniser je u polufinalu US opena savladao Bena Šeltona (3:0) i 10. put u karijeri se plasirao u finale turnira u Njujorku.

Đoković će 36. put u karijeri igrati u finalu grend slema, a po tome je apsolutni rekorder.

"Ovo su mečevi koji me motivišu da svakog dana radim naporno kao i ovi mladi momci. Još osjećam da imam snage u nogama, osjećam da i dalje imam šta da pružim sportu. Grend slemovi su najvažniji u našem sportu i želim da igram najbolje na njima. U četvrtfinalu i polufinalu sam igrao protiv Amerikanaca koji su ovdje domaći igrači, tu je važno biti staložen. Volim da igram u ovakvoj atmosferi", istakao je Đoković.

Đoković će u finalu igrati protiv Danila Medvedeva, koji je eliminisao Karlosa Alkarasa.

"Znam koliko treniram da bih bio u ovom položaju. Uvijek vjerujem u sebe i svoju igru, svoje umijeće kao tenisera da budem najbolji kada je potrebno. Nisam iznenađen, osjećam se dobro, fit, spremno i jako. Momenat je na mojoj strani, ne želim ni da razmišljam o ostavljanju tenisa dok god sam top, što se tiče igre. Ako budem gubio u ranom dijelu terena, onda ću reći da je možda vrijeme da se povučem, ali za sada ne", poručio je Đoković.

Bonus video: