Fešta u Njujorku, Koko Gof osvojila US open

Tinejdžerka sa Floride savladala Arinu Sabaljenku 2:6, 6:3, 6:2 i u svom drugom grend slem finalu stigla do prve titule

14360 pregleda 96 reakcija 13 komentar(a)
Foto: REUTERS/Mike Segar
Foto: REUTERS/Mike Segar

Poslije šest godina čekanja, Njujork konačno slavi - Koko Gof je postala prva američka šampionka US opena nakon Sloun Stivens 2017.

Tinejdžerka sa Floride je savladala Arinu Sabaljenku 2:6, 6:3, 6:2 i u svom drugom grend slem finalu stigla do jedne od četiri najveće titule.

Nije djelovalo da će epilog biti takav, jer je novi svjetski broj 1 dominirao u 1. setu i činilo se da bi Gof mogla da doživi sudbinu kao u meču za titulu na prošlogodišnjem Rolan Garosu, koji je od Ige Sfjontek izgubila 6:1, 6:3.

Sabaljenka se, zapravo, sve pitala i samo je svojim greškama poklonila dva gema protivnici, jer je mogla da dobije prvi dio igre 6:0.

Dobro je počela i drugi set, imala dvije brejk šanse, ali ih nije iskoristila i tu kao da se meč prelomio.

Sabaljenka je, doduše, i dalje diktirala ritam, ali se Gof perfektno branila, vraćala nestvarno teške lopte i tjerala Bjeloruskinju da traži savršene udarce.

U takvim situacijama su greške česte, a Sabaljenka ih je pravila previše i omogućila protivnici da preokrene situaciju na terenu.

U tim trenucima je i publika na stadionu "Artur Eš" postala jako bučna, a sve te greške i navijanje sa tribina su potpuno srušili samopouzdanje Sabaljenki.

S druge strane, Gof je igrala sve bolje, počela da pogađa linije i rutinski povela 4:0 u odlučujućem setu.

Bjeloruskinja je smanjila na 4:2 i vratila nadu, ali je ona kratko trajala, jer je Amerikanka uzela treći brejk u 3. setu i zasluženo stigla do čeka na tri miliona dolara, 3. mjesta na WTA listi i najvažnijeg od svega - pehara na US openu.

Gof je završila meč sa 13 vinera i 19 neiznuđenih grešaka, dok je Sabaljenka direktno osvojila 25, a protivnici ih poklonila čak 46!

Bonus video: