Đoković: Pisati istoriju u ovom sportu je specijalno na svaki mogući način značenja te riječi

„Kobi mi je bio blizak prijatelj, razgovori sa njim su mi mnogo pomogli, da shvatim pobjednički mentalitet, kako da se vratim poslije povreda. Njegova smrt me je mnogo pogodila, a nosio je dres sa brojem 24 i mislim da je ovo bio lijep, simboličan trenutak da mu odam počast”, rekao je Đoković, koji je obukao majicu sa natpisima „24 Forever” i „Mamba”, uz fotografiju sa Kobijem Brajantom, nakon osvajanja 24. grend slem titule na US openu

32212 pregleda 781 reakcija 78 komentar(a)
Foto: Reuters/Mike Segar
Foto: Reuters/Mike Segar
Ažurirano: 11.09.2023. 02:16h

Prije godinu i tri mjeseca, djelovalo je da Novak Đoković gubi trku za zvanje najboljeg tenisera u istoriji, jer je Rafael Nadal iskoristio njegovo istjerivanje iz Australije da pobijedi u Melburnu, a onda osvoji Rolan Garos i povede 22:20 u grend slem titulama.

Samo se pitanje ko je GOAT, kako Englezi zovu najbolje svih vremena, više se ne postavlja - Đoković je večeras u Njujorku osvojio 24. titulu na najvećim turnirima, jer je u finalu US opena savladao Danila Medvedeva 6:3, 7:6, 6:3.

„Ne znam odakle da počnem. Ovo mi mnogo znači, čini mi se da se ponavljam, ali stvarno živim svoj san. Prošli smo kroz teške situacije, moja porodica se mnogo žrtvovala da igram ovaj veoma skup sport, ali sam od početka imao njihovu podršku. Ovo je vaš uspjeh koliko i moj”, rekao je Đoković na dodjeli pehara.

Nole je sa 36 godina najstariji šampion US opena.

„Pisati istoriju u ovom sportu je specijalno na svaki mogući način značenja te riječi. Kada sam imao 7-8 godina, sanjao sam samo da osvojim Vimbldon, ali kada sam osvojio prvi veliki pehar, počeo sam da sanjam nove snove. Ali, ovo nisam mogao da sanjam ni u najluđim snovima. Ipak, kada mi se ukazala prilika da jurim istoriju, odlučio sam da pokušam”.

Potom se obratio i Medvedevu, koji je proslavio godišnjicu braka.

„Izvini zbog rezultata, da sam znao da ti je godišnjica braka, možda ne bi ovakav rezultat bio. Šalu na stranu, ti si uvijek bio divan prema meni i mom timu. Znam te otkada si imao 14-15 godina, stalno si napredovao i znam da je pred tobom mnogo velikih stvari”.

Đoković je poslije pobjede obukao majicu sa brojem 24 i natpisom „Mamva forever”, uz fotografiju sa Kobijem Brajantom.

Novak Đoković, Kobi Brajant
foto: Reuters/Mike Segar

„Na to sam prvi put pomislio prošle sedmice i prije nekoliko dana rekao ljudima iz mog tima da pokušaju da mi je naprave, da je imam ako osvojim titulu. Kobi mi je bio blizak prijatelj, razgovori sa njim su mi mnogo pomogli, da shvatim pobjednički mentalitet, kako da se vratim poslije povreda. Njegova smrt me je mnogo pogodila, a nosio je dres sa brojem 24 i mislim da je ovo bio lijep, simboličan trenutak da mu odam počast”, rekao je Đoković, koji je dobio ček na tri miliona dolara.

Bonus video: