Rafa Nadal odustao od Melburna, cilj Špancu je Rolan Garos

Rafael Nadal zbog povrede mišića propustiće Australijan open, drugu godinu zaredom

17053 pregleda 112 reakcija 52 komentar(a)
Rafa nije spreman za format turnira u pet setova, Foto: Reuters
Rafa nije spreman za format turnira u pet setova, Foto: Reuters

Rafael Nadal će propustiti Australijan open, drugu godinu zaredom!

Španska i svjetska teniska ikona vratio se u Brizbejnu nakon 11 mjeseci tenisu, dobio dva meča u singlu, u trećem ispustio i tri meč lopte protiv Džordana Tompsona, ali se u svom 221. četvrtfinalu opet borio sa povredom kuka.

"Tokom posljednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem s mišićem koji me je, kao što znate, već mučio. U Melburnu je magnetna rezonanca pokazala mikropukotinu u mišiću, ali ne na dijelu gdje je bila povreda i to je dobra vijest", kazao je 37-godišnji Španac i dodao:

"Sada nisam spreman pokazati svoj maksimum u mečevima od pet setova. Vraćam se u Španiju kod ljekara na terapiju i odmor. Naporno sam radio godinu dana da se vratim i kao što sam uvijek govorio, cilj mi je biti u najboljem izdanju za tri mjeseca i sezonu šljake", objasnio je Nadal.

On smatra da sezona nije izgubljena.

"Iako sam razočaran što neću moći igrati pred nevjerovatnom publikom u Melburnu, nisu sve loše vijesti i svi ostajemo pozitivni za sezonu. Stvarno sam želio igrati ovdje u Australiji i imao sam priliku igrati neke mečeve zbog kojih sam bio jako uzbuđen. Hvala svima na podršci i vidimo se uskoro”, zaključio je Španac.

Bonus video: