Luka Nardi - pobijedio idola Đokovića, nikada nije igrao na grend slemu, samo jednom stigao do 2. kola ATP turnira

Mladi Italijan je nedavno poražen od 462. tenisera svijeta Ramkumara Ramanatana, a od naredne sedmice prvi put će završiti u društvu Top 100 - čini se da spektakulranije nije moglo

12877 pregleda 19 komentar(a)
Luka Nardi nakon pobjede nad Đokovićem, Foto: Reuters
Luka Nardi nakon pobjede nad Đokovićem, Foto: Reuters

Kakva priča mladića sa jadranske obale u kalifornijskoj pustinji - italijanski teniser Luka Nardi senzacionalno je u trećem kolu Indijan Velsa eliminisao najboljeg na planeti Novaka Đokovića (4:6, 6:3, 3:6).

Momak koji je prije 20 godina rođen u Pezaru trenutno se nalazi na 123. mjestu ATP liste, a do trećeg kola stigao je kao "laki luzer" - uoči turnira izgubio je u finalu kvalifikacija, ali je prošao u glavni žrijeb kao zamjena za povrijeđenog Martina Ećeverija.

"Prije ovoga niko nije čuo za mene", rekao je Nardi nakon najveće pobjede u karijeri.

I bez obzira što dolazi iz zemlje koja posljednjih godina daje svijetu supertalentovane tenisere, zaista je malo onih koji su prije meča u Indijan Velsu čuli za Luku Nardija.

Koliko je mladi Italijan bio van velikih priča najbolje govori to da nikada nije došao do glavnog žrijeba na nekom od grend slem turnira - pokušao je sedam puta, a najbliže je bio na Rolan Garosu 2022. kada je zaustavljen u trećem kolu kvalifikacija.

Plasman u četvrto kolo Indijan Velsa ujedno je i njegov najveći uspjeh u karijeri, pošto je do sada njegov najveći domet na ATP turnirima iz serije 1.000 bilo drugo kolo - prošle godine u Monte Karlu.

Tada je u prvoj rundi eliminisao lokalnog momka Valentana Vašeroa, da bi ga sa šljake u kneževini ispratio zemljak Lorenco Muzeti sa bolnih 6:0, 6:0.

Nardi je nedavno poražen od 462. tenisera svijeta Ramkumara Ramanatana, a od naredne sedmice prvi put će završiti u društvu Top 100 - čini se da spektakulranije nije moglo, pobjedom nad najvećim i svojim idolom.

"I dalje na zidu svoje sobe imam poster Novaka Đokovića - svako veče kada idem u krevet vidim njega. Nastaviću sa time, sigurno... Šalim se, ali zaista imam poster i mislim da ću ga zadržati", rekao je Nardi.

Italijan je tako bar na neki način učinio da njegovo ime ostane upisano pored idola, pošto je postao najslabije rangirani teniser koji je pobijedio Đokovića na grend slem ili masters turniru.

Bonus video: