Pčele uplašile Alkarasa, ali ne i Zverev

Najezda pčela prekinula četvrtfinalni derbi Indijan Velsa - u nastavku španski majstor "oduvao" njemačkog tenisera, osvetio mu se za poraz u Melburnu i plasirao se u polufinale

10763 pregleda 0 komentar(a)
Alkaras i sudija Lajani bježe od pčela, Foto: Printscreen YouTube
Alkaras i sudija Lajani bježe od pčela, Foto: Printscreen YouTube

Kiša, ogromna vrućina, noć, razne vrste protesta - na sve to kada su prekidi mečeva u pitanju teniski svijet je navikao.

Ono sa čim se možda i prvi put susreo bila je najezda pčela, a sve se desilo u jednom od derbija između Karlosa Alkarasa i Aleksandera Zvereva u četvrtfinalu Indijan Velsa.

Na kraju slavio je mladi Španac (6:3, 6:1) i na neki način se osvetio njemačkom teniseru za nedavni poraz u četvrtfinalu Australijan opena, ali ovaj meč prije svega ostaće upamćen po pčelama.

Sve se dogodilo već tokom prvog seta kada su pčele najprije "okupirale" jednu od pokretnih kamera, a potom i kompletan stadion, pa su Alkaras, Zverev, sudija Muhamed Lajani i ostali akteri morali da bježe u svlačionice kako bi se spasili ujeda.

"Meč će biti prekinut zbog invazije pčela", pomalo su i antologijske riječi sudije Lajanija prije nego je napustio teren.

Karlos Alkaras u Indijan Velsu brani titulu, a vezao je 10. pobjedu zaredom u kalifornijskoj pustinji. Ipak...

"Ovaj meč se neće pamtiti po tenisu ili bilo čemu drugom, samo po pčelama... Neću lagati - pomalo se plašim pčela", našalio se Alkaras nakon meča. "Bilo je čudno, nikada nisam vidio ništa slično, ali mnogo smo se smijali riječima sudije".

A, nakon pčela i Zvereva, španskog majstora u polufinalu očekuje još jedna velika prepreka, trenutno najveća u svijetu tenisa - veliki derbi sa šampionom Austraijan opena Janikom Sinerom.

Italijan je ranije u četvrtfinalu savladao Juržija Lehecku (6:3, 6:3).

Drugi polufinalni par čine Tomi Pol i Danil Medvedev - Amerikanac je bio bolji od Kaspera Ruda (6:1, 1:6, 6:3), dok je ruski teniser savladao Holgera Runea (7:5, 6:4).

Polufinalni dueli zakazani su za sjutra veče (subota) po našem vremenu.

Bonus video: