Alkarasov Indijan Vels - maestro iz Mursije poput Novaka i Rafe

Karlos Alkaras ponovo preko Danila Medvedeva do krune u Kaliforniji, prvog pehara od osvajanja Vimbldona prošle godine

9141 pregleda 7 komentar(a)
Alkras slavi pobjedu nad Medvedevim, Foto: Reuters
Alkras slavi pobjedu nad Medvedevim, Foto: Reuters

Prvi trofej nakon krunisanja u kraljevstvu Vimbldona, peti iz serije 1.000, a ukupno 13. na ATP turu...

Karlos Alkaras je vezao 12. pobjedu zaredom u Indijan Velsu i drugu godinu uzastopno pokorio kalifornijsku pustinju - ponovo u finalu protiv Danila Medvedeva (7:6 (5), 6:1).

Nakon povrede koja ga je mučila, maestro iz Mursije ponovo je na pravi način pokazao talenat, a osim titule u Indijan Velsu uspio je i da ponovi podvige koje su prije njega napravile legende tenisa Novak Đoković i Rafael Nadal.

Prvi podvig vezan je upravo za Indijan Vels, pošto je Alkaras prvi teniser u posljednjih osam godina koji je uspio da odbrani titulu na ovom turniru - nakon Novaka Đokovića, koji je u Kaliforniji trijumfovao tri godine zaredom 2014, 2015. i 2016.

Ujedno, španski teniser je postao tek drugi čovjek u istoriji koji je do pet pehara iz serije 1.000 stigao prije nego što je napunio 21 godinu - prvi je Nadal koji je do 21. stigao do devet trofeja.

Na putu do odbrane krune odrigrao je nekoliko fenomenalnih mečeva, borio se sa pčelama koju su "okupirale" Indijan Vels, a posebno će se pamtiti pobjede protiv trojke iz Top 10 društva - šestog igrača planete Aleksandera Zvereva, trećeg Janika Sinera i četvrtog Medvedeva.

Svakako možda i veća od trijumfa u finalu bila je njegova pobjeda u polufinalu protiv Sinera kada je prekinuo niz od 19 pobjeda aktulenog šampiona Australijan opena.

"U svakom slučaju ova godina ne malo više posebna - prije svega jer sam imao nedoumice oko nastupa zbog povrede zgloba. Ali kako su mečevi prolazili osjećao sam se sve bolje i bolje", rekao je Alkaras, a prenosi BBC.

Janik Siner je otvorio godinu osvajanjem Australijan opena, Karlos Alkaras je nastavio u Indijan Velsu - već sjajna 2024. čini se tek treba da bude uzbudljiva. Čeka se odgovor Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Danila Medvedeva...

Bonus video: