Đoković: Bazirao sam sreću na pobjeđivanju u teniskim mečevima, više nije tako

Na londonskoj travi danas će Danka Kovinić treći put pokušati da se domogne 2. kola Vimbldona. Prije dvije godine je izgubila od Samante Stosur (6:4, 6:4), lani od Mone Bartel (6:2, 7:6), a danas će igrati posljednji meč dana na Terenu 15 protiv Amerikanke Dženifer Brejdi
1 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2017. 09:14h

U 12.30 po našem vremenu počinje turnir koji je vjerovatno mnogim navijačima prva asocijacija na tenis - Vimbldon.

I odmah na startu, dva veoma atraktivna tenisera će biti „u akciji” - na Terenu 2 polufinalista iz 2011. i 2012. Žo-Vilfred Conga će se sudariti sa domaćom nadom, Kameronom Nurijem, a na Terenu 3 četvrtfinalista iz 2014. Nik Kirjos će igrati sa Pjer-Igom Arberom.

Mnogo više interesovanja pobudiće mečevi na Centralnom i Terenu 1, gdje program počinje od 14 časova. Na najveći stadion na čuvenoj adresi SW19 prvi će izaći branilac titule Endi Marej, čiji je prvi od sedam željenih rivala Kazhstanac Aleksandr Bubljik.

Britanac se prethodnih sedmica mučio sa povredom kuka, ali je potvrdio da je spreman i da hoće da odbrani tron.

„Osjećam se mnogo bolje nego prethodnih dana. Ako bude kao sada, neću imati problema da odradim svih sedam mečeva. Nadam se da ću prvi put uspjeti da odbranim grend slem titulu i da ću se na pravi način nositi sa pritiskom”, rekao je osvajač US opena 2012. i Vimbldona 2013. i prošle godine.

Marej je ove sezone imao mnogo problema sa povredama - osim kuka, koji ga muči od dječačkih dana, imao je infekciju na plućima, bolove u laktu, prehlade i herpes.

„Trudim se da doguram što dalje na svakom turniru, ali kako godine odmiču shvatam šta mi je najbitnije. Zbog toga se nadam da ću igrati na Vimbldonu i za pet, šest ili sedam godina”, zaključio je 30-godišnji Škot.

Poslije Mareja i Bubljika, na Centralnom terenu će igrati dvostruka šampionka Petra Kvitova i Johana Larson, a zatim i Stanislas Vavrinka i Danil Medvjedev.

Na Terenu 1 program otvaraju petostruka šampionka Venus Vilijams i Eliz Mertens, potom igraju Rafael Nadal i Džon Milman, a na kraju najveća domaća nada u ženskom singlu, Johana Konta, koja se sastaje sa Su-Vei Hsijeh.

Na londonskoj travi danas će Danka Kovinić treći put pokušati da se domogne 2. kola Vimbldona. Prije dvije godine je izgubila od Samante Stosur (6:4, 6:4), lani od Mone Bartel (6:2, 7:6), a danas će igrati posljednji meč dana na Terenu 15 protiv Amerikanke Dženifer Brejdi.

Od „velike četvorke” svjetskog tenisa i najvećih favorita za titulu, samo je Novak Đoković igrao prošle sedmice. Osvojio je titulu u Istbornu, koja mu je podigla samopouzdanje. Doduše, pred novinarima u Londonu juče nije baš pokazao da mu je tenis najvažnija stvar u životu.

„Bazirao sam svu svoju sreću na pobjeđivanju u teniskim mečevima. Mnogi sportisti to rade, ali se ja trudim da to više ne bude tako. Naravno, volio bih da dobijem svaki meč, ali se trudim da to ne shvatam kao nešto najvažnije, kao da je to trenutak koji određuje moju sreću”, poručio je osvajač 12 grend slem titula.

Galerija

Bonus video: