Šok na startu: Prva favoritkinja ispala sa Rolan Garosa

Čehinji je bilo potrebno nešto više od sat vremena da slomi rivalku, prvi set je riješila brejkom već u drugom gemu, nakon čega je spasila tri brejk lopte, dok je drugi riješila rutinski sa još dva
4 komentar(a)
Angelik Kerber, Foto: Reuters
Angelik Kerber, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.05.2017. 13:08h

Prvi dan Rolan Garosa donio je veliko iznenađenje. Prva igračica svijeta Angelik Kerber završila je učešće u prvom kolu

Angelik Kerber, koja je bila prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa, eliminisana je u prvoj rundi.

Pobijedila ju je Ruskinja Ekaterina Makarova, 40. igračica svijeta, na startu drugog grend slema sezone ubjedljivim rezultatom 6:2, 6:2, posle 82 minuta igre.

Njemica je tako postala prvi nosilac na Rolan Garosu koja je završila takmičenje u prvom kolu u Open eri. Naime, nikada u Parizu od 1968. nijedna takmičarka koja je bila prvi favorit nije završila učešće tako rano.

Češka teniserka Petra Kvitova ostvarila je trijumfalan povratak na teren nakon višemjesečne pauze posle napada nožem.

Kvitova je savladala Amerikanku Džuliju Boserup sa 6:3, 6:2 za prvu pobjedu u obje konkurencije na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Čehinji je bilo potrebno nešto više od sat vremena da slomi rivalku, prvi set je riješila brejkom već u drugom gemu, nakon čega je spasila tri brejk lopte, dok je drugi riješila rutinski sa još dva.

"Zadovoljstvo je biti ovdje. Drago mi je što sam odlučila da igram. Hvala vam na svemu, što ste mi pomogli da prođem kroz ovo teško vrijeme. Sve je moguće kada imate srce. Nije bitno kako sam igrala, nisam mnogo ni trenirala, samo dvije, tri nedjelje, srećna sam što sam uspjela da pobijedim", rekla je emotivna Kvitova posle meča. Ona je teško povrijeđena sredinom decembra kada ju je nožem po ruci posjekao provalnik u njenoj kući u Prostejevu. Kvitova u drugoj rundi čeka bolju iz duela između Elene Rodine i kvalifikantkinje Betani Matek-Sends. U drugu rundu plasirala se i Švajcarkinja Timea Bačinski koja je ubedljivo savladala Sari Soribes Tormo iz Španije sa 6:1, 6:2.

Bonus video: