Đoković: Trener za tri-četiri sedmice

„Za sada nema ništa novo, vjerujem da razumijete situaciju. Potrebno mi je vrijeme da razmislim o svemu, biće mi potrebno tri ili četiri sedmice”, poručio je Srbin
63 pregleda 7 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.05.2017. 14:56h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da se trenutno nalazi u periodu tranzicije i da će najkasnije za četiri sedmice imenovati novog trenera.

Đoković se nedavno rastao sa kompletnim stručnim štabom na čelu sa trenerom Marijanom Vajdom i odmah po završetku Rolan Garosa biće poznat njegov naslednik.

„Ponosan sam na sve što sam uradio, ali sada je vrijeme da se krene dalje. Odluka da se rastanem sa cijelim timom je velika, ali bile su mi potrebne promjene. Malo je tenisera koji su isti tim imali 10 godina... Ciljevi i ambicije su mi isti, ne idem na turnire samo da bih igrao, već da bih se borio za trofeje. Imam vjeru u sebe”, rekao je Đoković, a prenosi sajt ATP-a.

Kako je naglasio, trenutno je u prelaznom periodu.

„Ako bih u jednoj riječi opisao moj status, onda bi to bila tranzicija. Posliije decenije sam došao do zaključka da je vrijeme za promjene kako bih se trgnuo. Ponosan sam na sve što sam uradio u karijeri, od početka sam samo napredovao do uspjeha, igrao na visokom nivou, a poslije Rolan Garosa nisam znao kako da se osjećam. Ipak, nikada nisam imao problem sa motivacijom”.

On je rekao da još nema vijesti oko novog trenera, nakon spekulacija da bi Andre Agasi mogao da bude veliko ime koje je Đoković najavio.

„Za sada nema ništa novo, vjerujem da razumijete situaciju. Potrebno mi je vrijeme da razmislim o svemu, biće mi potrebno tri ili četiri sedmice”, zaključio je Đoković.

Đoković se sprema za nastup na Mastersu u Rimu, gdje će mu rival u 2. kolu biti Slovenac sa britanskim pasošem Aljaž Bedene, kojem se Italijan Đanluka Mađer predao u 3. setu.

Bonus video: