Federer kao nekad: Nisam očekivao da ću biti baš ovako dobar

"Znao sam šta me čeka, igrao sam protiv bolje rangiranog od sebe, pa je normalno da igram najbolje što mogu. Znamo se dugo, ja sam odigrao dobro, srećom, on nije, ali iskreno – nisam očekivao da ću biti baš ovako dobar", rekao je Federer
56 pregleda 5 komentar(a)
Federer, Foto: Reuters
Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.01.2017. 13:33h

Rodžer Federer nije igrao, već se igrao sa Tomašom Berdihom.

Legendarni Švajcarac je na briljantan način došao do četvrtog kola Australijan opena, podsjetivši na najbolje dane svoje blistave karijere.

Za svega sat i 32 minuta igre, počistio je desetog nosioca – 6:2, 6:4, 6:4.

"Znao sam šta me čeka, igrao sam protiv bolje rangiranog od sebe, pa je normalno da igram najbolje što mogu. Znamo se dugo, ja sam odigrao dobro, srećom, on nije, ali iskreno – nisam očekivao da ću biti baš ovako dobar", rekao je Federer.

Federer nije izgubio nijedan servis gem, odigrao profesorski, onako kako sam on zna i nagovijestio da može daleko u Melburnu, i to nakon pola godine takmičarske pauze.

"Nisam imao nikakva očekivanja, iako sam izgledao dobro na treninzima. Ali, to je drugačije, nikada nisam mnogo računao na to kakav sam na treninzima. Tako je od juniorskih dana. Samo se mečevi broje, a ja sam pomalo iznenađen kako sam izgledao danas", kazao je Federer.

Žrijeb je, međutim, paklen za Švajcarca, koga u osmini finala čeka Kei Nišikori, peti nosilac. Japanac je danas bio ubjedljiv protiv Lukasa Lacka, tri puta po 6:4.

"Mislim da sam spreman. Sada samo gledam naprijed. Znam Keija, kada je imao 17 godina, sjajan momak, sa najboljim bekhendom u današnjem tenisu. Vjerujem da ću odigrati dobar meč", zaključio je Federer.

Bonus video: