Đoković bolji od Mareja, Berdih savladao Congu

Najboljem svjetskom teniseru za plasman u polufinale biće dovoljno da protiv Berdiha osvoji jedan set.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 07.11.2012. 22:29h

Dva od dva – Novak Đoković upisao je i drugu pobjedu u grupi A na završnom Masters turniru u Londonu, savladavši velikog prijatelja van terena, Britanca Endija Mareja sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 7:5.

Đoković protiv Mareja sada vodi 10-7 u pobjedama.

"Danas smo stvarno natjerali jedan drugog da igramo do posljednjeg atoma snage i da se borimo za svaku loptu. Uživao sam u ovom meču. Ne opterećujem se kalkulacijama za polufinale, samo želim da uživam u pobjedi", rekao je Đoković nakon meča.

Đoković, koji juri drugu titulu na završnom Mastersu, nakon onog iz 2008. godine, imao je 40 neiznuđenih grešaka na meču, ali je osvojio 22 poena na mreži, u jako agresivnoj igri oba protivnika.

I pored pobjede, Đoković nije teoretski osigurao plasman u polufinale, zbog toga što je Čeh Tomaš Berdih u drugom meču ove grupe savladao Francuza Žo-Vilfreda Congu sa 7:5, 3:6, 6:1.

Nakon dva kola, Đoković je prvi u grupi sa dvije pobjede, dok Marej, Berdih i Conga imaju po pobjedu i poraz.

Đoković u petak igra protiv Berdiha, u drugom meču se sastaju Marej i Conga.

Najboljem svjetskom teniseru za plasman u polufinale biće dovoljno da protiv Berdiha osvoji jedan set.

"Dobra stvar na ovom turniru je što je sistem takmičenja takav da imate dan odmora za oporavak. Treba mi taj dan odmora, da se opustim, ali i poradim na nekim stvarima na treningu. Nakon toga u petak izlazim na teren da pobijedim", dodao je Đoković.

Sjutra su na programi mečevi u grupi B, Rodžer Federer igra protiv Davida Ferera (obojica su pobijedili u prvom kolu), dok Janko Tipsarević i Huan Martin del Potro igraju za prvi trijumf.

Nagradni fond Mastersa u Londonu je 5.500.000 dolara.

Bonus video: