Đoković u 3. kolu, Raonić ispao

Novak Đoković se plasirao se u 3. kolo Vimbldona, pošto je pobijedio Amerikanca Bobija Rejnoldsa sa 3:0 (7:6, 6:3, 6:1)
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 27.06.2013. 19:48h

Nakon velikih iznenađenja u prva tri dana, današnji dan na Vimbldonu je prošao sasvim očekivano - nije bilo senzacija, a stigao je prvi prekid zbog kiše.

Novak Đoković je pod krovom Centralnog terena savladao Bobija Rejnoldsa (7:6, 6:3, 6:1), iako nije blistao.

“Realizacija brejk lopti bila mi je prilično loša (18-4) i ne bih smio sebi da dozvoljavam luksuz da ne iskorišćavam prilike koje mi se ukažu, pogotovo na ovoj podlozi. Kada se zatvori krov, uslovi su drugačiji zbog vlažnosti. Trava je vrlo specifična podloga, postane mokrija i klizavija, nije ugodno trčati po terenu, pogotovo u početku”, rekao je Đoković.

Prvi reket svijeta čeka pobjednika meča Jan-Lenard Štruf - Žeremi Šardi, koji je prekinut pri rezultatu 1:1 u setovima i 2:1 u trećem.

U 3. kolu je i Huan Martin del Potro nakon trijumfa nad Džesijem Levinom (6:2, 7:6, 6:3), a posao u tri seta su završili i Tomaš Berdih protiv Danijela Brandsa (7:6, 6:4, 6:2) i Bernard Tomić u duelu sa vremešnim Džejmsom Blejkom (6:3, 6:4, 7:5).

Jedino iznenađenje, mada se to ne može reći ako se zna u kakvoj je formi njegov rival, priredio je Holanđanin Igor Sajsling, koji je izbacio Miloša Raonića (7:5, 6:4, 7:6).

Mikael Ljodra i Pol-Anri Matju su se pobrinuli da bude izjednačen rekord grend slemova - iskusni Francuzi produžili su listu igrača koji su se zbog povreda oprostili u 2. kolu Vimbldona na devet, čime je dostignut „rezultat” iz 1. kola US opena 2011.

Na terenima Vimbldona će sjutra prvo biti završeni mečevi 2. kola, a najuzbudljiviju završnicu će odigrati Grega Žemlja i Grigor Dimitrov.

Slovenac, koji vodi 9:8 u 5. setu, nije iskoristio dvije meč lopte, a serviraće Bugarin...

Bonus video: