Ivanišević: Nikada nisam rekao da bih ubijao Srbe - Vijesti.me
ČAST MU JE DA TRENIRA ĐOKOVIĆA

Ivanišević: Nikada nisam rekao da bih ubijao Srbe

"Poštujem sve, ali najviše volim i cijenim odakle dolazim. Nisam nikoga ubio, niti sam mislio nekoga da ubijem", rekao je Ivanišević

Goran Ivanišević
Goran Ivanišević (Foto: Reuters)

Goran Ivanišević, bivši hrvatski teniser i jedan od skorašnjih članova tima najboljeg tenisera na svijetu Novaka Đokovića izjavio je da nikada nije rekao da bi ubijao Srbe.

On je povodom svojih izjava iz devedesetih godina koje su posljednjih dana zbog toga što ga je Đoković angažovao, ponovo došle u žižu javnosti, rekao da nije nikada nikoga ubio, niti je mislio ikada ikoga da ubije.

Ivanišević je za dnevni list "Politika" rekao da je u vrijeme devedesetih bio stalno pod pratnjom policijskih specijalaca na turnirima i da nije mogao da izlazi iz hotelskih soba, te da je 1992. godine na meč u Adelejdu došlo "pet do deset srpskih navijača koji su mu prijetili sa tribina da će ga ubiti, preklati i da su mu vrijeđali majku najgorim psovkama".

On je kazao da su ga ti policajci tih dana, pošto nije mogao nigdje da izađe, pozvali na strelište gdje oni vježbaju i da je sa njima pucao u mete.

"Poslije su novinari doznali da sam bio tamo i pitali me kako je bilo. Ja sam im rekao da je bilo super, ali da bi bilo bolje da su umjesto meta bili oni navijači sa meča. Novinar je to preveo kako je preveo. Ja jesam to rekao, ali se moja izjava odnosila samo na te navijače, jer su me stvarno izludjeli vrijeđajući mene i psujući mi majku na najgori način", rekao je Ivanišević.

On je kazao da je tu izjavu dao u afektu, da su takva vemena bila i da nije bilo lako izdržati.

"Nije lako kada ne možeš da izađeš iz hotela danima, kada si pod velikim pritiskom. Poštujem sve, ali najviše volim i cijenim odakle dolazim. Nisam nikoga ubio, niti sam mislio nekoga da ubijem", rekao je Ivanišević.

Povodom osude nekih ljudi u Srbiji što ga je Đoković angažovao za trenera, Ivanišević je kazao da će uvijek biti i u Srbiji i u Hrvatskoj nezadovoljnih, ali da je njemu ekstremna čast što ga je Novak Đoković pozvao.

"Zamislite da me je pozvao Real Madrid, a ja neću. Sport je velika moćna stvar koja povezuje sve. Novakov poziv je veliko priznanje meni i kao treneru i kao osobi", istakao je Ivanišević.


Vidi sve komentare