Jadran pobijedio Posilipo u Napulju

Bilo je 9:6, a revanš je 10. decembra u Igalu
70 pregleda 5 komentar(a)
Jadran, Foto: Radoje Milić/Facebook
Jadran, Foto: Radoje Milić/Facebook
Ažurirano: 30.11.2016. 21:02h

Jadran Carine je napravio „brejk“ u Napulju, samim tim i načinio veliki korak ka polufinalu Evrokupa.

Novljani su u gostima savladali Posilipo u prvom meču četvrtfinala i dokazali da imaju lijek za nekadašnjeg prvaka Evrope - u bazenu „Feliće Skandone“ je bilo čak 9:6 za tim Vladimira Gojkovića.

Dešavanja u trećoj četvrtini su najavila veliku pobjedu crnogorskog šampiona. Jadran je u njoj prvi put na meču došao do prednosti, a onda u posljednjih osam minuta zadao konačan udarac velikanu golovima Danila Merkulova i Stefana Vidovića (dva puta tresao mrežu domaćina).

Vidović je, inače, postigao posljednja dva pogotka na meču, a Jadran se u posljednjem napadu odbranio s igračem manje...

Aleksa Ukropina, Vidović i Merkulov su bili dvostruki strijelci, a doprinos u napadu su dali i Željko Kovačić, Đuro Radović i Marko Petković, koji su postigli po jedan...

Revanš se igra u Igalu 10. decembra i nema sumnje da je Jadran sada favorit da se plasira među četiri najbolja u drugom po snazi evropskom takmičenju.

Večeras su odigrana i tri preostala meča četvrtfinala. Rumunska Oradea je kao domaćin savladala Kanotijeri iz Napulja rezultatom 11:7, Verona (za koju nastupa naš golman Dejan Lazović) u Mađarskoj je bila bolja od BVSC-a sa 14:13, dok je Ferencvaroš pobijedio Primorje u Rijeci (13:9).

Posilipo - Jadran Carine 6:9 (1:1, 1:1, 3:4, 1:3)

Napulj - Bazen "Feliće Skandone". Sudije: Kuretas (Grčka), Sekelj (Mađarska). Igrač više: Posilipo 10 (2), Jadran Carine 8 (3).

Posilipo: Sudomljak, Kućoviljo, Rosi, Foljo 1, Klikovac, Matijelo, Rencuto Jodiće 1, Subotić 2, Vlahopulos 2, Marcijali, Dervisis, Sakoja, Negri.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 2, Popadić, Kovačić 1, Vidović 2, Merkulov 2, Banićević, Moskov, Radović 1, Petković 1, Spaić, Pješivac, Šćepanović.

Bonus video: