Nije ni slavni Posilipo ono što je nekada bio

Novljani gostuju trostrukom prvaku Evrope
0 komentar(a)
Vladan Spaić, Foto: Radoje Milić/Facebook
Vladan Spaić, Foto: Radoje Milić/Facebook
Ažurirano: 30.11.2016. 10:00h

Iza Jadran Carina je nedjelja u kojoj je imao polovičan učinak u derbijima u regionalnom takmičenju - prvo je lako u Igalu pobijedio Mladost, a onda u Beogradu podbacio i izgubio od Partizana.

Poraz na Banjici, međutim, ne bi smio da ostavi trag, jer vremena za detaljne analize nema, greške moraju da se ispravljaju u hodu.

Razlog je što večeras od 20.30 časova Novljane čeka još teži ispit - okršaj sa Posilipom u Napulju u prvom meču četvrtfinala Evrokupa.

"Nema dileme, očekuje nas neizvjestan meč do samog kraja. Ulog je veliki, pogotovo za nas, jer smo mlada ekipa i prolazak u polufinale Evrokupa bi bio veliki uspjeh", rekao je centar Jadrana Vladan Spaić.

Timu sa Škvera će se u kapici italijanskog tima suprotstaviti dvojica bivših „jadranaša” - Filip Klikovac i Gavril Subotić, a tu su i grčki reprezenttaivci Angelos Vlahopulos i Jorgos Dervisis...

"Posilipo je veoma opasna ekipa, predvode je naš reprezentativac Klikovac, kao i Subotić. Respektabilna su ekipa, ali ne i nepobjediva. Nemaju toliko moćnih pojedinaca, kao što na primjer ima Breša s kojom smo igrali, ali to ne znači da ne posjeduju kvalitet. Najvažnije je da smo zdravi i spremni za ovu utakmicu i nadamo se da ćemo doći do rezultata koji bi nas približio polufinalu", dodao je Spaić.

Jadran je ove sezone stigao na korak od plasmana u Ligu šampiona, ali je u plej-ofu bolja bila Breša.

Žrijeb je crnogorskog šampiona poslao na Posilipo, velikana koji je ovo takmičenje osvojio u sezoni 2014/15. Posilipo sada nije u vrhu italijanskog vaterpola - nakon šest kola je tek deveti na tabeli sa skorom od dvije pobjede, remija i tri poraza.

Za vikend je u Napulju izgubio od Pro Reka rezultatom 9:4, ali je taj poraz svakako bio očekivan.

"Protivnik je veoma dobar tim, na golu je iskusni Miloš Šćepanović, a ostatak ekipe je uglavnom mlad i predstavlja budućnost. Na primjer, ljevoruki Aleksa Ukropina je već igrao za reprezentaciju Crne Gore. Mislim da je za prolaz u polufinale ključna prva utakmica, jer je Jadran opasan rival, prije svega je teško nadigrati ga u gostima", istakao je trener Posilipa Mauro Okijelo.

Večeras se igraju prve utakmice i preostala tri četvrtfinala, sastaju se: Oradea - Kanotijeri, BVSC - Verona i Primorje - Ferencvaroš.

Bonus video: