Jadran savladao Brešu, ali Italijani idu u elitu

Novljani slavili rezultatom 11:8
0 komentar(a)
Stefan Vidović, Foto: Radoje Milić/Facebook
Stefan Vidović, Foto: Radoje Milić/Facebook
Ažurirano: 09.11.2016. 18:33h

Jadran Carine je popravio utisak, pobijedio Brešu u revanšu plej-ofa za Ligu šampiona, ali se i oprostio od elite ove sezone.

Novljani su u Igalu trijumfovali rezultatom 11:8, pa će evropsku priču nastaviti u Evrokupu, drugom po snazi međunarodnom takmičenju.

Nakon 14:5 za Italijane iz prve utakmice znalo se da Jadranove šanse za prolaz nisu velike, ali je crnogorski šampion ponosno pronašao put do pobjede i tako popravio utisak u ovom dvomeču.

Timu sa Škvera, ipak, ostaje da žali za prvim duelom u Lombardiji koji je izgubio u drugom poluvremenu u kojem je primio čak 11 golova od ukupno 14 golova.

No, Breša je svakako bila favorit pred ovaj dvomeč, a Jadranu je sada utjeha Evrokup.

Četvorica igrača Jadrana su postigla po dva pogotka - Aleksa Ukropina, Danil Merkulov, Marko Petković i Stefan Pješivac, a po jednom su mrežu Breše pogađali Vlado Popadić, Stefan Vidović i Vladan Spaić.

Kristijan Prešuti je bio najefikasniji u poraženom timu (četiri gola), a jednom se upisao i crnogorski reprezentativac Vjekoslav Pasković.

Jadran Carine - Breša 11:8 (2:2, 3:2, 4:4, 2:0)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Sudije: Korizna (Poljska), Bender (Njemačka). Igrač više: Jadran Carine 14 (6), Breša 11 (2).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 2, Popadić 1, Kovačić, Vidović 1, Merkulov 2, Banićević, Gardašević, Moskov, Petković 2, Spaić 1, Pješivac 2, Šćepanović.

Breša: Del Lungo, Manci, K. Prešuti 4, Ranđelović 1, Pasković 1, Rico, Muslim 1, Nora, N. Prešuti, Bertoli, Ubović 1, Napolitano, Dijan.

Bonus video: