Derbi na Kantridi: Novljani nisu bez šansi protiv Primorja

53 pregleda 1 komentar(a)
Jadran, Foto: VK Jadran/Facebook
Jadran, Foto: VK Jadran/Facebook
Ažurirano: 06.11.2016. 10:14h

Jadran Carine je prije tri dana upisao prvi poraz, izgubio je od Juga u Igalu, a sada ga čeka drugi najveći izazov u regionalnom takmičenju - gostovanje Primorju u Rijeci.

Ako se zna da Primorje nije jako kao prethodnih sezona, Novljani na Kantridi sigurno imaju šansu da jure pobjedu koja bi ih vjerovatno već nakon četiri kola proglasila za drugu snagu na Jadranu ove sezone.

Prije duela sa Jugom Jadran je bez većih problema savladao imenjaka u Splitu, te Vojvodinu kod kuće, a već u srijedu će igrati revanš plej-ofa za Ligu šampiona protiv Breše.

Taj meč, međutim, teško da u ovom trenutku može posebno da zanima crnogorskog šampiona, jer je u prvom susretu u Italiji izgubio sa 14:5 i praktično ostao bez šansi da igra elitu ove sezone.

"Želimo da na ovom gostovanju pokažemo kvalitet i uradimo sve da upišemo pobjedu. Znamo ko nam je protivnik, Primorje je uvijek jak domaćin, ali dosta toga će zavisiti i od nas. Trenirali smo veoma dobro prethodnih dana i vjerujem da će se to vidjeti u derbiju", rekao je Nikola Moskov.

Jadran i Primorje imaju isti skor nakon tri kola (dva trijumfa i poraz), a Riječani u ovaj duel ulaze nakon očekivano ubjedljive pobjede protiv Budve - u srijedu je na Kantridi bilo 14:3.

Parovi 4. kola - danas: Primorje - Jadran Carine (18).

Sinoć: Jug - Mladost 11:5, Vojvodina - Mornar 11:11.

Petak (11. novembar): Jadran Split - Partizan. Slobodna je Budva.

Bonus video: