Jadranova odbrana razbijena u Breši

Novljani izgubili sa 14:5 u Italiji
1 komentar(a)
Aleksa Ukropina, Primorac - Jadran, Foto: Foto "Vijesti"
Aleksa Ukropina, Primorac - Jadran, Foto: Foto "Vijesti"
Ažurirano: 26.10.2016. 19:38h

Jadran Carine čeka težak posao u revanšu, znajući kvalitet oba tima i nemoguća misija da se domogne Lige šampiona i ove sezone - Novljani su poraženi u prvom meču plej-ofa sa 14:5 od Breše u gostima.

Veliki broj primljenih golova je nešto što je Jadran želio da izbjegne po svaku cijenu u ovoj utakmici, a to je uspio samo u prve dvije četvrtine kada je dva puta vodio i imao 3:3 nakon 16 minuta igre.

Početak nastavka je, međutim, bio koban, jer je domaćin serijom 4:0 u prvoj polovini treće dionice poveo sa 7:3, sve dok Nikola Moskov u napadu s igračem više nije smanjio na minus tri.

To je bilo premalo, jer Breša u posljednjoj dionici „lansirala“ još jednu seriju od četiri pogotka i došla do ogromnih osam golova prednosti (13:5).

Poražavajuće djeluje činjenica da je tim sa Škvera za 16 minuta drugog poluvremena primio čak 11 golova...

Sve su prilike da će crnogoski šampion evropski put nastaviti u Evrokupu (to takmičenje je Breša osvojila prošle sezone), ali čuda su u sportu česta pojava. Ko zna, možda baš 9. novembra u Igalu Jadran režira još jedno...

Vjekoslav Pasković i Sava Ranđelović su postigli po četiri gola za Brešu, dok su dvostruki strijelci u Jadranu bili Moskov i Aleksa Ukropina. Upisao se još samo Željko Kovačić, i to iz peterca.

Na korak od elite je i Eger nakon pobjede od 12:6 u Rijeci protiv Primorja, kao i OSC, koji je kod kuće bio bolji od Verone (10:6).

Hanover je pobijedio Oradeu rezultatom 12:7, a osam golova su dali crnogorski igrači - po tri Darko Brguljan i Luka Sekulić, a dva Aleksandar Radović.

Breša - Jadran Carine 14:5 (1:1, 2:2, 5:1, 6:1)

Breša - Bazen "Lamarmora". Sudije: Naumov (Rusija), Kun (Mađarska).

Breša: Del Lungo, Manci, K. Prešuti 1, Ranđelović 4, Pasković 4, Rico 2, Muslim 1, Nora, N. Prešuti 2, Bertoli, Ubović, Napolitano, Moreti.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 2, Popadić, Kovačić 1, Vidović, Merkulov, Banićević, Spaić, Radović, Petković, Gardašević, Moskov 2, Šćepanović.

Bonus video: