Jadranov cilj je da se ponovo plasira na F4

Crnogorski šampion sezonu otvara na svom bazenu, a rival je Vojvodina (večeras od 19 časova)
53 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Banićević, Foto: VK Jadran/Facebook
Bojan Banićević, Foto: VK Jadran/Facebook
Ažurirano: 08.10.2016. 08:58h

Crnogorski vaterpolo će ove sezone u regionalnoj A1 ligi imati dva predstavnika - Jadran Carine i Budvu.

Ako Budvani, koji prvi meč igraju tek 19. oktobra u Dubrovniku protiv Juga, imaju cilj da opstanu u eliti, ambicije Novljana su veće - makar plasman na finalni turnir, tačnije da se izjednači prošlogodišnji rezultat.

Crnogorski šampion sezonu otvara na svom bazenu, a rival je Vojvodina (večeras od 19 časova). Nema dileme, uloga favorita, i to apsolutnog, pripada Jadranu.

"Favoriti smo protiv Vojvodine i očekujem da sezonu otvorimo pobjedom. Kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona na Malti nam je pomogao, uhvatili smo zalet i u dobrom smo takmičarskom ritmu pred utakmicu sa Vojvodinom", rekao je trener tima sa Škvera Vladimir Gojković.

Jadran je na pomenutom turniru na Malti odigrao mečeve protiv objektivno slabijih rivala ako se izuzme duel sa Steauom. Rivali su mu još bili Valeta i poljska Arkonija.

A utakmica sa Novosađanima biće uvertira pred drugi kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona čiji je Jadran domaćin - rivali u Novom će mu biti njemački Hanover i Duizburg, kao i Vuljagmeni iz Grčke.

Jadran, Budva, Partizan, Vojvodina, te pet hrvatskih ekipa - Jug, Primorje, Mladost, Mornar i splitski Jadran - ove sezone čine A1 ligu.

"Glavni favorit za titulu je Jug, aktuelni šampion. Naš cilj je da se plasiramo na finalni turnir, ali neće biti lako, to je želja nekoliko timova. Konkurenti su nam Primorje, koje nije jako kao prethodnih sezona, Jadran iz Splita, Mladost i Partizan", istakao je Gojković.

Parovi 1. kola - danas: Jadran Carine - Vojvodina (19), Primorje - Jadran Split (19). Sinoć: Partizan - Mornar 9:8. Srijeda (19. oktobar): Jug - Budva. Slobodna je Mladost.

A2 LIGA STARTUJE U UTORAK

Druga, takozvana A2 liga regionalnog takmičenja startuje u utorak. I u njoj će crnogorski vaterpolo imati dva predstavnika - Primorac i Kataro.

Primorac na startu dočekuje Medvešćak, ali će se taj meč odigrati tek u srijedu 19. oktobra, jer narednog vikenda Kotorane čeka kvalifikacioni turnir za Kup Evrope u Slovačkoj.

Kataro gostuje Solarisu u Šibeniku 15. oktobra, a ligu će otvoriti Crvena zvezda i Šabac u utorak od 21 čas. U srijedu, 12. oktobra će se sastati POŠK i Zadar.

Bonus video: