Vušurović mladim vaterpolistima: Da u Tokiju ispunite san

"Mi potencijal crpimo iz četiri kluba, nadam se da će ih uskoro biti više", rekao je Veljko Uskoković
105 pregleda 3 komentar(a)
Prijem juniorske vaterpolo reprezentacije, Foto: Boris Pejović
Prijem juniorske vaterpolo reprezentacije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.09.2016. 12:09h

Direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović primio je danas u Vili Gorica juniorsku vaterpolo reprezentaciju koja je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu održanom u Podgorici.

Vušurović je istakao da se nada da će vaterpolisti ispuniti san na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

"U prethodnom periodu su vaša imena i prezimena bila vezana za Crnu Goru. Siguran sam da će tako biti i ubuduće, a mi ćemo se truditi da vam omogućimo dobar sportski programski razvoj", rekao je Vušurović na prijemu.

Pored rezultata koji je nesumnjivo veliki, Vušurović je podvukao i posjetu na tribinama SC "Morača"...

"To je velika pobjeda. Vidjeli ste i kako sport može da bude surov, pa u finalu niste dosanjali san i osvajanje zlatne medalje. Koliko je surov, toliko je i korektan i pravičan, daje vam mogućnost da se na narednom Evropskom prvenstvu sportski revanširate protivnicima i dokažete kvalitet", kazao je Vušurović i dodao da su mladi igrači privilegovani što rade sa trenerima kakvi su Veljko Uskoković, Mirko Vičević i Vladimir Gojković.

Kapiten Aleksa Ukropina je u ime reprezentacije zahvalio Vušuroviću i uručio mu loptu sa potpisima igrama i stručnog štaba.

"Nadam se da će biti još prijema", rekao je Ukropina.

Selektor Veljko Uskoković je napomenuo koliko je mala baza crnogorskog vaterpola.

"Podgorica je pokazala da je pravi sportski grad i da može da organizuje velika takmičenja. Ponosni smo što smo igrali finale i što smo iza sebe ostavili mnoge velesile. Mi potencijal crpimo iz četiri kluba, nadam se da će ih uskoro biti više", kazao je legendarni vaterpolista.

Na prijemu je pričao i zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša.

"Motivisali ste mnoge mlade ljude da posvećuju više pažnje fizičkim aktivnostima. Glavni grad i Crnu Goru učinili ste ponosnim i postavili nas u centar interesovanja svjetske i evropske javnosti", istakao je Mugoša.

Bonus video: