Gojković skratio spisak na 15 imena, večeras mora da prijavi 13 za Rio

Zanimljivo je da je na spisku 15 imena, a da Gojkoviću kasno večeras ističe rok da prijavi 13 igrača za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru
77 pregleda 5 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Boris Pejović
Vladimir Gojković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.07.2016. 13:28h

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković odabrao je 15 igrača za posljednje pripreme u Herceg Novom, kao i u Hjustonu, gdje će „ajkule” sparingovati sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Zanimljivo je, međutim, da je na spisku 15 imena, a da Gojkoviću kasno večeras ističe rok da prijavi 13 igrača za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Dvojicu može da zamijeni samo u slučaju povrede i dostavljanja medicinske koju mora da odobri specijalna komisija.

Otklonjena je makar dilema koji će golmani braniti Crnu Goru u Brazilu, jer se Gojković odlučio za Zdravka Radića i Miloša Šćepanovića.

„Nije bilo lako odraditi posljednji turnir u Boru, jer smo imali teške pripreme u Sloveniji i u Podgorici sa Grčkom, odakle smo pravo otišli u Bor. Odigrali smo veliki broj utakmica u kratkom roku”.

„Bilo je dobrih i loših stvari, pogotovo u odbrani jer smo primili više golova nego što je naš prosjek. I na tome moramo raditi u Herceg Novom i Hjustonu. Do Olimpijskih igara ima još dosta vremena, tako da imamo prostora da nadogradimo igru. Znamo da nas čeka zahtjevan turnir, da će svi ostali biti na maksimalnom nivou, mnogi su se pojačali, neki su vratili igrače, tako da i mi moramo biti na pravom nivou”, kazao je Gojković za sajt Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Spisak

1. Zdravko Radić

2. Draško Brguljan

3. Vjekoslav Pasković

4. Antonio Petrović

5. Darko Brguljan

6. Aleksandar Radović

7. Mlađan Janović

8. Uroš Čučković

9. Aleksandar Ivović

10. Saša Mišić

11. Filip Klikovac

12. Predrag Jokić

13. Miloš Šćepanović

14. Dragan Drašković

15. Stefan Pješivac

Bonus video: